Curator Voor Een Keer 49

Nieuwe tentoonstellingen bij SCHUNCK

Vanaf 13 juni zie je bij SCHUNCK twee nieuwe tentoonstellingen: Curator voor een keer en de nieuwe editie van Driver's Seat.

Op donderdagavond 13 juni is het niet alleen feest bij SCHUNCK door Frictions, maar óók omdat we de nieuwe selecties uit de collectie SCHUNCK tonen. De nieuwe edities van de terugkerende projecten 'Curator voor een keer' en 'Driver's Seat' komen samen in twee nieuwe tentoonstellingen. Deze zijn na de feestelijke openstelling deze avond allebei een aantal maanden te zien.

Curator voor een keer

Bij Curator voor een keer gaan inwoners van Heerlen, met een beetje hulp van SCHUNCK, zelf aan de slag met kunst. Ze cureren namelijk hun eigen tentoonstelling. Dit jaar is het de beurt aan de Vrienden van SCHUNCK om een tentoonstelling te maken met werk uit de collectie SCHUNCK. De 'Vrienden' zijn een grote groep enthousiaste leden die cultuur en kunst in de breedste zin van het woord ondersteunen en willen bevorderen. De focus ligt op architectuur en beeldende kunst, maar er is ook aandacht voor muziek, dans & literatuur. Voor deze editie van Curator voor een keer doen de twaalf deelnemers dit aan de hand van de gemeentelijke collectie SCHUNCK. Vanaf 14 juni is hun tentoonstelling Entrer te zien in de Aad de Haas zaal van het Glaspaleis (van dinsdag t/m zondag).

Driver's Seat

Driver's Seat is de jongerengroep van SCHUNCK, die door diverse activiteiten de museumwereld verkent. Dit keer hebben zij de SCHUNCK-collectie als basis gebruikt om een eigen tentoonstelling samen te stellen. Hun selectie kreeg de naam 'SeX WAR MOTHeR', naar het gelijknamige werk van Tim Ayres. De keuze viel hierop omdat dit werk perfect de overkoepelende thema's van hun selectie weergeeft. Als bezoeker kun je je stem laten horen door bij elk kunstwerk aan te geven of het volgens jou bij het thema Sex, War, of Mother past. Je wordt tijdens de tentoonstelling uitgenodigd om met hen in debat te gaan over je keuzes. Na de openstelling op 13 juni zie je 'SeX WAR MOTHeR' nog t/m 31 december 2024 in het Raadhuis, Geleenstraat 25 Heerlen. Gratis te bezoeken op werkdagen van 09.00-17.00u.

Frictions

De twee tentoonstellingen worden opengesteld tijden Frictions #6: Collecting Friends: een community-based festival, waarin kunst, literatuur en emoties samenkomen. Tijdens deze zesde editie draait alles om het thema Collecting Friends, waarbij vrienden (m/v/x) van alle achtergronden en perspectieven van harte welkom zijn. Kijk voor meer informatie en programmering op de Frictions pagina.