Rondleiding Keith Haring Schunck

Nu ook gratis rondleidingen op woensdag

Elke laatste zondag van de maand geeft SCHUNCK een gratis rondleiding door de actuele tentoonstelling, in dit geval Keith Haring: Grace House Mural. Vanaf 22 juni komen daar ook wekelijkse rondleidingen op woensdagmiddag bij.

Wegens de grote belangstelling voor de gratis rondleidingen op zondag, is er niet alleen besloten om op zondag 26 juni een extra rondleiding te geven op een later tijdstip, maar ook om per 22 juni elke woensdag een gratis rondleiding te geven. Deze rondleidingen zullen wekelijks plaatsvinden tot het einde van de tentoonstelling, eind september.

Kunst is voor iedereen

De rondleidingen beginnen om 15:30 en duren een uur. Een professionele rondleider begeleidt de groep door de tentoonstelling: de gids geeft een algemene introductie, vertelt leuke wetenswaardigheden en gaat het gesprek aan. Meedoen is gratis, er hoeft slechts entree voor het museum worden voldaan. Voor de doelgroep voor wie een museumbezoek niet in te passen is binnen het budget, heeft de gemeente Heerlen vouchers verstrekt. Met één voucher kan een volledig gezin gratis deelnemen aan de rondleiding en het museum bezoeken. De vouchers geven alleen op woensdagmiddag 15:30 uur gratis toegang tot het museum. Voor overige bezoekers geldt dat ze ook gratis kunnen deelnemen aan de rondleiding, maar dus wel een toegangsbewijs nodig hebben.

De woensdagrondleidingen worden gefinancierd door de Gemeente Heerlen. SCHUNCK en de gemeente slaan hiermee de handen ineen om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Precies zoals Keith Haring dat graag zou zien.

Praktische informatie

  • Tijdstip: 15:30 - 16:30 uur
  • Locatie: Museumzaal (-1)

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de balie in de centrale hal en daar hun eventuele voucher inwisselen. Vol = vol, max. 20 deelnemers.