Basquiat+expositie+heerlen+maxima+2

Openingsweekend Basquiat 2 en 3 februari

Op 2 februari opent bij SCHUNCK in Heerlen Basquiat: The Artist and his New York Scene. Zowel op 2 als op 3 februari is er een feestelijk publieksprogramma.

De tentoonstelling wordt op 31 januari al officieel geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima. Het betreft een besloten bijeenkomst plus vernissage later die dag. Het SCHUNCK Museum is op zaterdag 2 en zondag 3 februari geopend van 11:00 tot 17:00 uur. In de hal van het Glaspaleis is live muziek en bezoekers kunnen deelnemen aan diverse rondleidingen, waaronder ook langs de Heerlense Murals. Op 3 februari hebben bezoekers met een geldig museumticket en reservering, vrij toegang tot de lezing door Alexis Adler (fotograaf en ex-geliefde van Basquiat) en Nora Burnett (Curator Basquiat before Basquiat: East 12th Street 1979-1980, samengesteld door het Museum of Contemporary Art Denver). In het museum kan men de film ‘Boom for Real’ bekijken. Jongeren die een kledinglijn ontwierpen geïnspireerd op de kunst van Basquiat presenteren het resultaat onder de titel ‘100% Basquiat’. En voor kinderen is er een speciaal programma in de vorm van de museumtas.

De meeste activiteiten in het openingsweekend zijn vrij toegankelijk. Meer informatie, agenda en tickets via basquiat.schunck.nl

Besloten opening op 31 januari met Koningin Máxima

Op 31 januari 2019 opent Hare Majesteit Koningin Máxima officieel de tentoonstelling. De bijeenkomst is besloten. Het gebouw (inclusief SCHUNCK Bibliotheek, SCHUNCK muziek- en dansschool, Bagels and Beans, Brasserie Mijn Streek) is daarom voor publiek in de ochtend gesloten. Vanaf 13.00 uur gaan de deuren weer open. Om 16:30 uur is er in de hal van SCHUNCK een vernissage, deze is enkel voor genodigden toegankelijk. De Koninklijke opening zal live te volgen zijn via de facebook pagina van SCHUNCK en via het scherm van SCHUNCK op het Pancratiusplein.

Over Basquiat: The Artist and his New York scene

SCHUNCK brengt de Europese première van een onverteld verhaal naar Heerlen, namelijk dat van de jonge Jean-Michel Basquiat (1960 – 1988) en zijn tijdgenoten uit het New York van de jaren 1978-1982. De intieme tentoonstelling volgt de ontwikkeling van Basquiat nog voor hij doorbrak van straatkunstenaar van poëtische graffiti-teksten naar wereldster. Ook te zien is werk van tijdgenoten waar Basquiat mee samenwerkte als Keith Haring, Nan Goldin en Jenny Holzer. En uiteraard topstukken van Basquiat zelf.

Over SCHUNCK

Het SCHUNCK Glaspaleis aan de Bongerd in Heerlen is een culturele instelling met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut, een bibliotheek en een muziek- en dansschool. SCHUNCK heeft meerdere vestigingen in de wijken van Heerlen. Het Glaspaleis staat op de lijst van 1000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects en wordt in één adem genoemd met de belangrijkste monumenten van het Nieuwe Bouwen, zoals het Rietveld Schröderhuis en de Van Nellefabriek.

Basquiat – The Artist and His New York Scene
SCHUNCK Glaspaleis
2 februari t/m 2 juni 2019
De tentoonstelling is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Maandag gesloten

SCHUNCK – Bongerd 18, 6411 JM Heerlen
+31 (0)45 577 22 00
basquiat.schunck.nl