David Bade

SCHUNCK opent drie nieuwe tentoonstellingen op 12 november

Op 12 november vindt bij SCHUNCK de feestelijke opening plaats van maar liefst drie nieuwe tentoonstellingen. 

In de museumzaal is vanaf half november een overzichtstentoonstelling met werk van David Bade te zien, in de vitrine toont Quentley Barbara zijn werk en op de eerste verdieping heeft Twan Hermans een kabinetpresentatie. 

David Bade 

De tentoonstelling Levenslang: 10 jaar David Bade in Heerlen geeft een kijkje in het enorme aantal kunstwerken (meer dan 100!) dat David Bade heeft gecreëerd van - en dankzij - de inwoners van Heerlen. In 2013 is Bade een samenwerking met SCHUNCK aangegaan voor het leven. Met het project ‘David Bade tekent Heerlen onder de tafel’ - een workshop/ performance - verplichtte hij zich om gedurende zijn hele leven met enige regelmaat terug keren naar Heerlen voor de uitvoering hiervan. Nu is het hoog tijd voor een terugblik in de vorm van een tentoonstelling.

Quentley Barbara 

Beeldend kunstenaar Quentley Barbara maakt enorme kartonnen sculpturen van de mensen die een belangrijke rol spelen in zijn leven, met als doel hun verhalen te delen en zo anderen te inspireren, maar ook om de geportretteerden te ondersteunen. Barbara gebruikt karton en duct tape om zijn werk te maken, mede omdat hij zich verbaast over het gemak waarmee spullen en materiaal in Nederland worden afgedankt en weggegooid - in tegenstelling tot zijn thuisland Curaçao. Hij laat vaak bewust imperfecties achter, mede omdat dit menselijke eigenschappen weerspiegelt. 

Quentley Barbara Schunck

Twan Hermans 

Twan Hermans kreeg in 2021 een eervolle vermelding bij de Euregionale Architectuur Prijs. Tot half december heeft hij een tentoonstelling bij SCHUNCK, in het kader van de talentpresentatie ‘Dreaming Out Loud’. Hierbij worden jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio in de schijnwerpers gezet. Hermans toont enkele projecten waaraan hij de laatste jaren heeft gewerkt. Denk aan erfgoed uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de mijntijd. Sommige van deze projecten zijn in uitvoering, andere zijn inspirerend, of wellicht gewoon: Dreaming out Loud. 
 
Op zondag 12 november om 15.00 uur worden de drie tentoonstellingen feestelijk geopend in de hal van het Glaspaleis. Iedereen is welkom. Aanmelden kan via deze link