Schunck Frictions

Derde editie Frictions festival: OUTPOET Night XL

Op 22 februari is het tijd voor de derde editie van Frictions: Outpoet Night XL, waarbij SCHUNCK wordt omgetoverd in een poppodium, míddenin het museum. 

Bij Frictions vieren we één avond per maand emoties, samen met onze favoriete creatieve partijen uit de stad, midden in de tentoonstelling 'Levenslang: 10 jaar David Bade in Heerlen'. In februari staat de emotie 'blij' centraal, en dat wordt omlijst met een stevig muzikaal programma.

Outpoet Night @ Frictions Festival


Met enige regelmaat presenteert Outpoet, de culturele broedplaats van Heerlen, Output Nights: sfeervolle avonden met muziek, kunst en poëzie. In februari steekt dit event het Heerlense Pancratiusplein over naar SCHUNCK Glaspaleis voor een XL-editie in de vorm van 'Frictions'.

Poptempel SCHUNCK

Muzikale acts als Mt. Atlas, Housepainters, en Saint Pierre presents: 273 maken van het museum een tijdelijke poptempel. In de wereld van Outpoet ontmoet je daarnaast creatieve makers zoals kashka, Roy "Boy" Aldi, beatrice pittman, Nadya Bonter-Slenders, Lieke Varkevisser, Isabelle Numan, Miko Fotografie, Gina van Es en Bente Snijkers. Zij brengen hun kunstwerken en creaties naar de centrale hal van het Glaspaleis. Op de eerste verdieping kun je meedoen met de spellenclub en deelnemen aan ‘OUTplayed - 'Till Death Gives Us Parts Playtest’. Denk aan boardgames, Magic: The Gathering, Pokémon en Disney Locarna Casual.

De toegang is gratis en de bar is gevuld. Loop dus binnen bij Outpoet Night x Frictions Festival op 22 februari in SCHUNCK Museum - waar de gewoonheid wordt uitgedaagd en de vreemdheid wordt omarmd!

Schunck Frictions 1 Achtergrond

Sfeerimpressie Frictions december