David Bade Levenslang 9406s

SCHUNCK presenteert festival Frictions

Bij de overzichtstentoonstelling Levenslang: 10 jaar David Bade in Heerlen, hoort ook een passend randprogramma. Dit programma krijgt vorm in Frictions: een festival dat elke maand één dag plaatsvindt in SCHUNCK Glaspaleis én op locatie.

David Bade heeft met zijn kunstwerken talloze harten in Heerlen veroverd. In de overzichtstentoonstelling bij SCHUNCK staan de werken van Heerlenaren die Bade gedurende deze jaren heeft gemaakt centraal.

Frictions richt zich op verdieping, ontmoeting en het betreden van elkaars wereld. Het festival staat volledig in het teken van activiteiten die door de gemeenschap worden georganiseerd, zoals samenwerkingen met lokale initiatieven, maatschappelijke organisaties en creatieve groepen in Heerlen. Geheel in lijn met de tentoonstelling van David Bade staan de basisemoties blij, bang, boos en bedroefd (de ‘4 b’s’) centraal.

Eerste editie

Op 14 december is de aftrap met het thema 'bedroefd'. Breiende of hakende Heerlenaren hebben een draadje bijgedragen aan de huilende sjaal, door op elk van hun kleine sjaals de letter U te breien. De sjaal wordt aangevuld met een door PANDA samengesteld literair programma, dat troost biedt aan het einde van de sjaal.

Radiomaker Martje Schoemaker leidt het publiek door een programma bestaande uit performances en voordrachten van regionale helden en literaire grootheden. Zo is Het Belangrijke Genootschap van de partij, maar ook schrijver en radiomaker Dennis Gaens die met schrijver en dramaturg Selm Wenselaers in gesprek gaat over verdriet en troost, na hun performance. We krijgen een sneak peek uit het boek van Octavie Wolters, en Abu Bakarr Sidikie Mansaray sluit af met een woord van hoop. Componist en muzikant Reggy van Bakel omlijst de avond met elektronische ambient.

Kijk hier voor meer info en aanmelden.

Frictions in December