Lobke Cornelissen de Beer

SCHUNCK presenteert: Lobke Cornelissen de Beer

Lobke Cornelissen de Beer, What living in Bekkerveld does to a motherfucker, oil and acrylic paint on canvas, 2023

Vanaf maandag 26 juni is bij SCHUNCK een nieuwe presentatie te zien in de reeks 'Dreaming Out Loud', en wel van lokaal talent Lobke Cornelissen de Beer.

Lobke Cornelissen de Beer (Heerlen, 2000) toont een serie zelfportretten op de eerste etage bij SCHUNCK, in een nieuwe editie van Dreaming Out Loud. In haar portretten verbeeldt ze zichzelf in stereotype mannelijke en vrouwelijke gedaantes, zoals een heftruckbestuurder, zwangere vrouw en bodybuilder.

Gender

Lobke startte haar serie schilderijen vanuit een persoonlijke vraag: welke genderidentiteit past bij mij? Om dit te onderzoeken heeft ze haar gelaatstrekken met een Instagramfilter enigszins vermannelijkt. Het resultaat oogt vervreemdend en speels, maar is ook confronterend en bevragend. Met haar werk nodigt ze het publiek uit om zelf na te denken over het concept ‘gender’ en de maatschappelijk bepaalde regels en afspraken waaraan (jonge) mensen het gevoel hebben te moeten voldoen.

Lobke studeerde in 2021 af aan de Maastricht Institute of Arts en werd datzelfde jaar genomineerd voor de Henriëtte Hustinxprijs.

Over Dreaming Out Loud

De tentoonstellingsreeks Dreaming Out Loud zet jonge beeldend kunstenaars en architecten uit Limburg en de Euregio in de schijnwerpers. Twee tot drie keer per jaar wordt een studerend of afgestudeerd talent afwisselend uit de discipline Beeldende Kunst dan wel Architectuur uit de Euregio uitgenodigd om zich aan het publiek te presenteren.

De tentoonstelling is gratis te zien van 26 juni t/m 13 augustus 2023

Met dank aan de Gemeente Heerlen en de Provincie Limburg