Schunck+kijkdepot+en+atrium+buiten

SCHUNCK start in najaar met bouw Kunstdepot

In 2023 opent het SCHUNCK Kunstdepot als uitbreiding van het museum. De expositieruimte wordt hiermee ongeveer met de helft vergroot. Dit gebeurt met een met een glazen overkluizing van de patio. Het kunstdepot biedt ruimte voor de kunstcollectie én het maakt deze publiekelijk toegankelijk.

De presentatieruimte maakt de collectie permanent zichtbaar in het hart van de stad. De collectie is in wisselende thematische presentaties te zien. Door een druk op de knop krijgt de bezoeker de kans om de gepresenteerde werken op rekken tevoorschijn te laten komen, voorzien van bijbehorende informatie. Het nieuwe kunstdepot wordt daarnaast door een glazen overkapping tussen het Glaspaleis en de muziekschool met het museum verbonden. De overdekte ruimte transformeert op die manier tot volwaardige presentatieruimte en is daarmee een uitbreiding van het museum.  

SCHUNCK Glaspaleis Atrium kijkdepot impressie 2022 (1)

 Impressie: Wiel Arets Architects

Wiel Arets Architects realiseert het ontwerp van het kunstdepot en de overkapping van de patio, het atrium. Boven op de glazen overkapping van de patio is de tekst “Les extrêmes se touchent” te lezen. De tekst is een eerbetoon aan Nic. Tummers (Heerlen, 1928-2020), ereburger van de Gemeente Heerlen. De werkzaamheden gaan eind september van start, als de expositie Keith Haring: Grace House Mural is afgelopen. In 2023 volgt de officiële opening.

De realisatie van het SCHUNCK Kunstdepot en de glazen overkapping van de patio wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Heerlen, de VriendenLoterij, VSB Fonds, stichting Dioraphte en Wiel Arets Architects.

Lees hier het interview van De Limburger met directeur Kor Bonnema: