Badeklasse+ +david+bade+badeklasse2020 2021

SCHUNCK zoekt creatief talent

SCHUNCK Museum zoekt creatieve jongeren en volwassenen voor de nieuwe edities van talentontwikkelingsprogramma’s.  

Bij SCHUNCK staat het verleggen van grenzen centraal. Het verleggen van grenzen kan in elke fase van je leven. Jaarlijks stelt SCHUNCK diverse jongeren en volwassenen in staat om hun eigen creatieve talent te ontdekken en ontwikkelen. Voor de nieuwe edities van Driver’s Seat en de Badeklasse, is SCHUNCK wederom op zoek naar creatieve jongeren en talentvolle volwassenen die willen deelnemen.

SCHUNCK zoekt… creatieve jongeren

Voor het Driver’s Seat team 2021-2022 is SCHUNCK op zoek naar creatieve en enthousiaste leden. Driver’s Seat is een groep jonge ambassadeurs (16-23 jaar) die een jaar lang bij SCHUNCK Museum ‘behind the scenes’ doorbrengt. In 2022 is in SCHUNCK Museum de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Murals 1983-1984 te zien. De leden van de komende Driver’s Seat editie hebben een front row seat bij deze iconische tentoonstelling. Daarnaast gaat de groep zich verdiepen in de nieuwe collectietentoonstelling Smoke and Mirrors. Ze gaan op cultureel werkbezoek, maken zelf een tentoonstelling en mogen meedenken over collectiebeleid en publieksprogrammering. Driver’s Seat leden ontdekken hun eigen talenten en worden creatief uitgedaagd. Ze leren veel over het reilen en zeilen bij een museum voor hedendaagse beeldende kunst.

Driver's Seat 2020-2021

SCHUNCK Driver's Seat 2020-2021 groep

SCHUNCK zoekt ook… volwassenen met creatief talent

Voor de Badeklasse 2021-2022 zijn kunstenaar David Bade en SCHUNCK op zoek naar creatief talent. Een unieke kans voor volwassenen die regelmatig zelf kunst maken en graag begeleid willen worden door een ervaren kunstenaar. Sinds 2020 richt kunstenaar David Bade zich, in samenwerking met SCHUNCK, op het ontmoeten en coachen van creatief talent. Dat doet hij in de vorm van de Badeklasse: een leertraject, op maat gemaakt voor ieders niveau en interesses.
De deelnemers worden meegenomen in het creatieve proces van een kunstenaar en ontvangen maandelijks intensieve coaching tijdens persoonlijke sessies en een serie workshops, opdrachten en besprekingen. Na een jaar hebben de deelnemers veel praktijkervaring opgedaan, gewerkt aan hun portfolio én een netwerk opgebouwd in de kunstwereld.

Meer informatie >

Badeklasse 2020-2021

David-Bade-Klasse-.jpg