SCHUNCK Glaspaleis Patio 2022

Start bouw Kunstdepot en Atrium

Credits: Luc Lodder

Vanaf maandag 17 oktober starten de werkzaamheden aan het Glaspaleis. In het voorjaar van 2023 zullen het Kunstdepot en Atrium officieel worden geopend.

Op maandag 17 oktober gaat het echt gebeuren, dan start de bouw van het Kunstdepot en Atrium. SCHUNCK krijgt er extra ruimte bij in de vorm van een Kunstdepot, dit aan de kant van de muziekschool. De patio (de 'grijze bak') waar je nu van bovenaf in kunt kijken krijgt een overkapping waardoor er een Atrium ontstaat. Aansluitend aan het Atrium zal de Heerlense kunstcollectie in wisselende presentaties te bewonderen zijn in het Kunstdepot. Deze ruimte is straks voor iedereen vrij toegankelijk.

Wat gaat er de komende tijd gebeuren?

  • De werkzaamheden gaan 17 oktober 2022 van start en zullen tot maart 2023 duren.
  • Vanaf week 47 (21 november): realisatie van de overkapping, deze zal in januari 2023 klaar zijn.

Wat merk je hiervan?

  • Bij de vide (rond de huidige binnenruimte) wordt het werkgebied permanent afgesloten door bouwhekken. Hierdoor wordt een deel van het Pancratiusplein/Bongerd voor onbevoegden afgesloten.
  • De hellingbaan tussen het Glaspaleis en de muziekschool blijft open maar zal, als de hijskraan in gebruik is, vanuit veiligheidsoverwegingen tijdelijk worden afgesloten.
  • Vanaf het Pancratiusplein kun je niet meer het gangetje tussen het Glaspaleis en de vitrine inlopen, dit kan wel vanaf de Bongerd. Voor een deel van de vitrine, aan de kant van de muziekschool, zal werkverkeer staan waardoor de vitrine niet volledig zichtbaar is.

In het Glaspaleis starten de werkzaamheden in en rond de museumzaal ter realisatie van het Kunstdepot en Atrium. Als bezoeker zul je in deze periode in meer of mindere mate geluidsoverlast ervaren. Daarnaast zal het in en rond het Glaspaleis druk zijn met bouwbedrijven, hun medewerkers en bouwmateriaal. Zij werken in de praktijk het meest tussen 7:00 en 17:00 uur.  Waarbij de zware werkzaamheden bij voorkeur starten na 8:00 uur. 

 

Kijkdepot bouwtekening 1.png
Kijkdepot bouwtekening 2.jpg

Het bovenstaande kaartje geeft een idee van het gebied dat wordt afgesloten met bouwhekken (tussen de rode strepen). Waarbij de hellingbaan alleen wordt afgesloten als de hijskraan in gebruik is.