Jennifer+tee,+tampan+six+subtle+bodies,+2021,+collectie+stedelijk+museum+schiedam Schunck

Stedelijk Museum Schiedam en SCHUNCK kopen werk aan van Jennifer Tee

Jennifer Tee, Tampan Six Subtle Bodies, 2021, collectie Stedelijk Museum Schiedam/SCHUNCK

Kunstinstellingen Het Stedelijk Museum Schiedam en SCHUNCK werken samen bij het aankopen van kunst. In het kader daarvan hebben de twee nu drie hoogwaardige pigmentafdrukken uit de Tampan Tulip-serie van Jennifer Tee aangekocht.  

Jennifer Tee werkt vaak met historische voorwerpen en symbolen die verschillende culturen met elkaar verbinden. Dat geldt ook voor haar Tampan Tulip-serie waarbij ze patronen ‘tekent’ met tulpenblaadjes. De kunstenaar schonk van een van deze drie afdrukken ook het origineel van tulpenblaadjes op papier aan de twee instellingen. De aankoop is mogelijk dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds. De twee afdrukken en het origineel zijn vanaf 14 mei 2022 te zien in de tentoonstelling Van Oerbeest tot rokende croissant in het Stedelijk Museum Schiedam. Op die dag gaat het museum na een renovatie van anderhalf jaar weer open.

 

Jennifer Tee, Tampan Natural System of Souls, 2019, collectie Stedelijk MuseumSchiedam -SCHUNCK.jpg

Jennifer Tee, Tampan Natural System of Souls, 2019, collectie Stedelijk Museum Schiedam/SCHUNCK 

Over Jennifer Tee

Jennifer Tee (1973) studeerde aan het Sandberg Instituut en de Rijksakademie in Amsterdam. Haar werk was onder meer te zien in het Camden Arts Centre (Londen), het Rijksmuseum (Amsterdam) en de Kunsthal Charlottenborg (Kopenhagen). In de hal van het metrostation bij het Centraal Station in Amsterdam hangen twee muurcollages getiteld Tulpen Palepai. Een Palepai is een grotere variant van een tampan. 


Met dank aan Gemeente Schiedam en het Mondriaan Fonds