#4 Frictions Festival SCHUNCK Museum

Frictions editie #4 – Kool Cult

Hiphopplatform Kool Cult en SCHUNCK sloegen de handen ineen op donderdag 7 maart 2024 voor de vierde editie van Frictions Festival, met getalenteerde artiesten, dansers en creatieve collectieven uit Heerlen en daarbuiten. 

De setting was speciaal; namelijk midden in de tentoonstelling ‘Levenslang: 10 jaar David Bade in Heerlen’, in het museum in de kelder van het Glaspaleis.

Programma frictions festival 4

Wat stond er op het programma? Nou, battles van Breaking Games (samenwerking tussen HFC, Rawthentic en Stardust) met de beste breakdancers uit Limburg én daarbuiten. Daarnaast kon iedereen hun eigen meegebrachte kledingstuk laten bedrukken met een unieke print van modemerk Tears, bekend door o.a. artiesten als Ray Fuego en Joost Klein. Dé kans om een exclusief kledingstuk te scoren dat alleen op deze avond beschikbaar was.

Tears

Tears

Ook was er muziek en een skate residency van collectief Loose Ankles. Speciaal voor deze gelegenheid bouwden de Heerlense skaters een gloednieuwe miniramp, waarop ze de hele avond hun kunsten lieten zien. De jongerengroep van SCHUNCK, Driver’s Seat, nam de bezoekers  naar het museum voor een korte tour.

Over Kool Cult 

Tijdens de vierde editie van Frictions Festival nam Kool Cult een centrale rol in. Kool Cult ondersteunt sport en cultuur met een hiphop state of mind in Heerlen en verbindt mensen met elkaar.

Frictions Kool Cult 5846s
Frictions Kool Cult 6006s
Frictions Kool Cult 5861s
Frictions Kool Cult 6930s
Frictions Kool Cult 7922s