SCHUNCK Driver’s Seat 2021-2022 groep

We don't live forever anyway

Het afgelopen jaar werkten de deelnemers van Driver’s Seat 2021-2022 aan hun eigen tentoonstelling. Vanaf 1 mei is de tentoonstelling We Don’t Live Forever Anyway met werken uit de collectie SCHUNCK te bewonderen.

SCHUNCK Driver's Seat 2021-2022 groep

Driver's Seat 2022/2023. Foto: Anne Jannes

Driver’s Seat 2021-2022 bestaat uit Bibi, Veerle, Vera, Noha, Jules, Caro, Lisa, Ward, Shilo, Eefje, Lieve en Maureen. De jongerengroep van SCHUNCK besloot deze editie om werken van Aad de Haas uit de collectie van SCHUNCK te kiezen, en die te combineren met andere kunstenaars uit de collectie. De Driver’s Seat leden lichten in de begeleidende teksten hun eigen keuzes toe - hierin stellen ze zich heel kwetsbaar op. Ze laten zien hoe ze deze bijzondere combinaties van kunstwerken aan hun eigen leven en gedachtes koppelen, welke lessen ze leren van kunstwerken die lang voordat zij geboren werden gemaakt zijn of ze maken ons deelgenoot van wat zij met hun ogen zien.

Tijdens het Driver's Seat traject zijn de jongeren voor een tijdje curator en maken ze zelf een tentoonstelling. Daarnaast gaan ze ook aan de slag met social media, waarop ze zich voorstellen en hun keuzes toelichten, en maakte deze lichting zelfs ook zelf de zaalfolder. Verder blijven ze vooral erg creatief.

We Don't Live Forever Anyway is gratis te zien in de Aad de Haas-zaal vanaf 1 mei 2022 (op vrijdag, zaterdag en zondag).