The Room

Werk van de maand: The Room van Tanja Ritterbex

Tanja Ritterbex, The Room, 2023, acrylverf op doek, 130 x 100 cm, collectie SCHUNCK, gemeente Heerlen.

Elke maand kiest conservator Virginia Hameleers een werk uit de collectie SCHUNCK, dat haar inspireert, boeit of op een andere manier bezighoudt. Werk dat te mooi is om niet te delen. In de maand januari is dat werk van Tanja Ritterbex.

De eerste aanwinst van het jaar is inmiddels een feit nu The Room van Tanja Ritterbex is toegevoegd aan de collectie. Reden genoeg om dit schilderij deze maand wat extra aandacht te geven.

Virginia: "Het werk van Ritterbex is kenmerkend kleurrijk en vol van energie. Tanja Ritterbex schildert figuratief en in haar werk komen eigenlijk altijd wel mensen voor. Vaak speelt ze zelf de hoofdrol. Maar op dit werk is dat anders: er is geen mens te bekennen en dat was een uitdaging, aldus Ritterbex. Ze wilde graag een onopgeruimde kamer schilderen en koos daarvoor de kamer van haar dochter. Een drukke, rommelige kinderkamer, waar speelgoed en spullen als abstracte vormen als een puzzel in elkaar vallen. Ze schildert voorwerpen het liefst op zo’n manier dat ze niet meer direct herkenbaar zijn, waardoor de toeschouwer zelf iets herkenbaars kan maken uit het onherkenbare."

Benieuwd naar het schilderij? Kom het bekijken in het pas geopende Kunstdepot in de keuzetentoonstelling van Emile Roemer.

 

The Room

Tanja Ritterbex, The Room, 2023, acrylverf op doek, 130 x 100 cm, collectie SCHUNCK, gemeente Heerlen.