SCHUNCK Open dag Beste Artiest van Heerlen 2022 1

Beste Artiest van Heerlen 2023

De 'Beste Artiest van Heerlen 2023' zal zaterdag 16 december tijdens de SCHUNCK Winterconcerten worden uitgeroepen. Meld je nu aan!  

Waar

SCHUNCK Glaspaleis

Prijs

€ 0,-

Beste Artiest van Heerlen 2023 

Kun jij dansen of zingen als de beste? Maakt jullie band muziek die iedereen zou moeten horen? Of je nu al jaren oefent of net begonnen bent. Jong of oud(er) bent. Alleen of met begeleiding, een groep of band wil komen. 

Hoe gangbaar of bijzonder jouw talent ook is, wij zijn benieuwd! Heb je een eigen stijl of een eigen geluid? Deel het met ons en de jury en wie weet word jij de volgende Beste Artiest van Heerlen! 

SCHUNCK Winterconcerten 

Op zaterdag 16 december 2023 zal de vakjury om 14:30 uur de winnaar bekend maken tijdens de Winterconcerten van SCHUNCK. De titel ‘Beste Artiest van Heerlen 2023’ mag de winnaar een heel jaar dragen. 

De voorselectie zal plaatsvinden tussen 12:00 en 14:00 uur. De vakjury zal letten op enthousiasme, talent, uitvoering en presentatie. Je krijgt als deelnemer altijd waardevolle feedback. De jury bestaat uit: Danee Klever (Coördinator Talentontwikkeling SCHUNCK Muziek en Dans) en Ruben May Sieben.

Leuke prijzen te winnen 

De winnaar wint 5 muziek- of danslessen naar keuze bij SCHUNCK Muziek en Dans. De tweede plaats ontvangt 2 lessen naar keuze en de derde plaats ontvangt één les naar keuze. 

Voor muzieklessen geldt dat dit lessen zijn van 20 minuten. De winnaar krijgt de 5 lessen in de vorm van een 100-minutenkaart. 

Na de uitreiking mag de winnaar een optreden geven op de eerste verdieping van het Glaspaleis. 

Wie ging jou voor?

 

Norah Rhodes won in 2022 de titel 'Beste Artiest van Heerlen 2022' en publiceerde sindsdien meerdere eigen nummers op Spotify

Xamé was de ‘Beste Artiest van Heerlen 2020’ en heeft dankzij haar winst haar eigen nummer ‘Home with you’ opgenomen en uitgebracht. Beluister haar nummer via de Spotify. 

Praktische informatie en aanmelden

Je bent beschikbaar op zaterdag 16 december tussen 12:00 en 15:00 uur beschikbaar voor de selectierondes en de prijsuitreiking. De winnaar mag een optreden geven op de eerste verdieping van het Glaspaleis.

  • Er zijn speakers met een AUX-kabel aanwezig.
  • Elke artiest krijgt één keer de kans om zijn of haar nummer te spelen of choreografie te dansen.
  • Muziekinstrumenten en versterkers kunnen voorafgaand aan de voorselectie door SCHUNCK worden neergezet, geef bij je inschrijving aan wat je nodig hebt zodat dit klaargezet kan worden voor je optreden. Er is geen mogelijkheid om zelf een drumstel op te bouwen of eigen versterkers mee te nemen.
  • Muzikale begeleiding regel je in principe zelf. Lukt dat niet? Geef het dan aan bij je inschrijving, wellicht kan een SCHUNCK coach jou dan begeleiden. 
 

Meld je aan vóór 1 december door een mail te sturen naar danee.klever@schunck.nl 

De jury

Ruben May Sieben

Ruben May Sieben is akoestisch / electronic beat-maker / producer. Hij produceert en speelt drums voor zijn project Julia Sabaté (Friendly Fire NL, Sony Publishing en Warner ADA) waarmee hij al veel optredens nationaal en internationaal heeft mogen doen. Festivals zoals Wildeburg, Into The Woods en de after show van ROSALÍA in AFAS live Amsterdam, maar ook prestigieuze festivals in Spanje zoals BIME Bilbao. Ruben heeft mogen touren met veel toffe projecten zoals; SWAN (Mojo), Merijn Mooijman (BMG), NEWT, William King, FRÉ en Micah en Julia. Nu ligt zijn focus vooral op de internationale ambities van Julia Sabaté waar in 2024 de eerste debuut plaat voor staat gepland. Ruben: “Je instrument moet voelen als thuis komen. Er is niks mooiers om op het podium plaats te nemen en een totale oase aan rust te voelen omdat je één bent met je instrument”.
Schunck Ruben Jurylid Beste Artiest 2023

Danee Klever

Danee Klever is coördinator Talentontwikkeling bij SCHUNCK. Met haar doordachte ideeën, passievolle overgave en filosofische inzichten prikkelt ze leerlingen, docenten en culturele instellingen. Danee streeft naar een toekomst met meer kunsteducatie. Jong, oud, krom, recht. "Iedereen verdient het om zich op creatief gebied te ontwikkelen. Of dat nu is op het gebied van muziek, theater, dans of beeldende kunst, wanneer de creativiteit losgelaten wilt worden, moet dit voor iedereen toegankelijk zijn. Dit kan binnen het onderwijs zijn, door middel van wijkprojecten, binnen een traject van talentontwikkeling of door middel van sociaal-artistieke samenwerkingen.

Schunck Danee Klever Coordinator Talentontwikkeling 2023