SCHUNCK Muziek en Dans Jazzconcert 2023 01

*UITVERKOCHT* Educatief Jazzconcert: Greatest Jazzhits

Ontdek de wereld van jazz tijdens het jaarlijkse jazzconcert van SCHUNCK Muziek en Dans op 30 mei in het Glaspaleis. Dit jaar met het thema: Greatest Jazzhits.  

Waar

SCHUNCK Glaspaleis

Prijs

€ 11,50

Greatest Jazzhits 

In samenwerking met Stichting Heerlen Jazz organiseert SCHUNCK Muziek en Dans ook dit jaar weer een educatief jazzconcert. Op donderdag 30 mei geniet je tussen 20:00 en 21:15 uur van jazz in het Auditorium van SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen. Na het daverende succes van Miles Davis, is het thema dit jaar Greatest Jazzhits.  

Onder leiding van trompettist Marc Huynen spelen drummer Geert Roelofs, gitarist Pieter Vermeulen, pianist Gero Körner, bassist Wolf van Gemert en saxofonist Danh Thai de grootste jazznummers aller tijde. De band neemt je mee in bekende jazzcomposities als ‘A Night in Tunesia’ van Dizzy Gillespie, ‘Take Five’ van Dave Brubeck en Astrud Gilberto's ‘The Girl from Ipanema’. 

SCHUNCK Muziek en Dans Jazzconcert 2023 02

Educatief jazzconcert 

Waarom educatief? De band neemt je mee in de wereld van jazz en de verhalen achter de bekendste composities. Jazz, ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw, is een ontdekkingsreis; zowel voor de speler als voor de toehoorder. Dit muziekgenre is altijd een sociale muzieksoort geweest die mensen verbindt. Vaak wordt gezegd: jazz, daar moet je van houden. Maar jazz daar moet je naar leren luisteren. En laat dit educatieve jazzconcert daar bij uitstek geschikt voor zijn! 

SCHUNCK Muziek en Dans Jazzconcert 2023 03