Schunck+winterconcerten A5622

SCHUNCK Winterconcerten

Tijdens het openingsweekend van Wintertijd Heerlen organiseert SCHUNCK Muziek en Dans winterconcerten in het Glaspaleis. 

Waar

SCHUNCK Glaspaleis

Prijs

€ 0,-

SCHUNCK Winterconcerten

Zaterdag 16 en zondag 17 december vinden de winterconcerten weer plaats in SCHUNCK Glaspaleis. Tientallen Heerlense muziekverenigingen, koren en ensembles treden op tijdens deze feestelijke winterconcerten. Het is inmiddels traditie geworden: zo'n 500 muzikanten die het centrum van Heerlen in kerstsferen brengen met zang en muziek vanuit het Glaspaleis. 

Alle optredens zijn gratis te bewonderen. Dus loop het Glaspaleis eens binnen en luister en geniet van de prachtige klanken van deze zangers en muzikanten. 

Programma

Zaterdag 16 december 2023

12:00 The Young Voices
12:30 Musical Unlimited
13:00 Seniorenkoor SCHUNCK
14:00 Popkoor Ut Koer
14:30 Finale 'Beste Artiest van Heerlen'
15:00 Rockkoor Forever Young
16:00 Gemengd koor Parkstad

Zondag 17 december 2023

12:00 Heerlense Oratorium Vereniging 
13:00 Sing4Joy
13:30 Popkoor Third Wing
14:00 Dameskoor SingeSong
14:30 Strijkorkest Locatelli
15:00 Mannenkoor St. Pancratius
15:30 Strijkorkest Locatelli
16:00 Popkoor Incomplete

SCHUNCK winterconcerten_A5532

Wie is wie? 

The Young Voices 

Dit dynamische en ondernemende koor won in 2008 de eerste prijs op het Limburgs Koren Festival. Voorheen een jongerenkoor uit Voerendaal, nu een koor wat met hun repertoire en leeftijd de brug weet te slaan naar de klassieke gemengde koren. Onder leiding van Gerald Wijnen werken ze hard aan hun muzikale talenten. 

Musical Unlimited

Musical Unlimited is een musicalgroep voor jongeren met een beperking, waarbij de lessen zijn aangepast op het gebied van tempo, in benadering en inhoud. Een seizoen lang werk je op zaterdagochtend aan zang, dans en toneel om het uiteindelijk samen te voegen tot een musical die we in het theater zullen presenteren.

Seniorenkoor SCHUNCK 

Het seniorenkoor van SCHUNCK zingt onder leiding van Mirjam Erkens zowel profane als ook sacrale muziek. Tijdens de gezellige repetities maak je kennis met koorzang en al haar facetten. Alle stemmen, zowel sopranen, alten, tenoren als bassen kunnen versterking gebruiken. Heb je altijd al willen zingen in een koor en nooit de stap durven zetten? Kom dan eens luisteren tijdens één van de repetitiemiddagen van het koor. 

Popkoor Ut Koer 

Popkoor Ut Koer werd in 1997 opgericht door Olga Hellebrand – Smedts. Een koor zonder voorwaarden, met als enige doel: lekker samen zingen. Het koor groeide snel uit en zingt nu – na ruim 20 jaar – met evengroot enthousiasme en ongedwongenheid meerdere keren per jaar bij verschillende gelegenheden. Je vindt ze bijna iedere vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 in gemeenschapshuis ‘Het Juphuis’ in de wijk Schandelen in Heerlen. Het repertoire bestaat vooral uit popsongs vanaf de jaren 70 tot nu, aangevuld met een kerstrepertoire. 

Rockkoor Forever Young Parkstad 

Rockkoor Forever Young Parkstad is een 65+ koor met, zoals de naam al doet vermoeden, een repertoire bestaande uit voornamelijk rocknummers van onder andere Brian Adams, The Eagles, Tina Turner en Queen. Het koor is in 2018 opgericht en trad voornamelijk op in buurthuizen, verzorgingshuizen en voor de ouderenbond. Bijzonder voor een 65+ koor is dat ze de teksten uit hun hoofd leren en bewegen op het ritme van de rockmuziek. Het koor vierde dit jaar haar 1e lustrum samen met Popkoor 50+ en Ut Koer. En zoals je van ze kunt verwachten zingen wij geen traditionele kerstliedjes!

Het koor onder leiding van dirigente Christianne Neven telt ondertussen 35 leden en repeteert iedere donderdag van 14:00 uur tot 16:00 uur in De Caumerbron 

Gemengd koor Parkstad 

Het Gemengd koor Parkstad bestaat al sinds 28 mei 1928. Met hun veelzijdig repertoire - van musical en opera tot gospel en modern - treden zij op meerdere podia in de regio op. Ook organiseren zij onder leiding van Harrie Wijenberg om het jaar een adventsconcert.  

Heerlense Oratorium Vereniging 

De Heerlense Oratoriumvereniging  (HOV) viert volgend jaar haar 75 jarig jubileum en heeft op dit moment rond 90 leden. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit grote klassieke werken. Op dit moment repeteert het koor de ‘Matthäus Passion’ van Johan Sebastian Bach (concert 24-3-2024 in de grote zaal van het PLT). De uitvoering wordt muzikaal begeleid door het Ensemble Conservatoire met daarbij een aantal solisten. In voorjaar en zomer wordt gewerkt aan ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins (concert herfst 2024 eveneens in het PLT). Deze keer wordt de uitvoering begeleid door de Koninklijke Harmonie van Thorn.

De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Emmanuël Pleijers. De vaste repetitor van de HOV is Paul Huijts.

Sing4Joy 

Dit uit Hoensbroek afkomstige zangkoor bestaat dit jaar alweer 35 jaar. Onder leiding van Marcel Kleinjans repeteren ze iedere woensdagavond in de Vlieger in Hoensbroek. 

Popkoor Third Wing

Met meer dan 50 enthousiaste leden en onder de muzikale leiding van dirigent Mischa Hendriks geeft popkoor Thirdwing spetterende optredens - met eigen liveband - in de regio Parkstad Limburg en ver daarbuiten. Actuele popmuziek vormt de basis van het afwisselende repertoire. De originele, eigentijdse arrangementen, gecombineerd met het volle geluid van popkoor Thirdwing, maken ieder evenement tot een unieke gebeurtenis. 

Dameskoor SINGeSong 

Dit Heerlens dameskoor is opgericht in 2007 en bestaat momenteel uit 25 leden onder leiding van dirigent Emile Prick. Het koor zingt een afwisselend repertoire in verschillende talen. Regelmatig worden uitvoeringen verzorgd in samenwerking met andere muzikanten en koren. 

Strijkorkest Locatelli 

Het strijkorkest dankt zijn naam aan de Italiaanse componist Pietro Antonio Locatelli. De bezetting van Locatelli is net zo gemêleerd als het repertoir. Jong en oud speelt samen en leert van elkaar de kneepjes van het samenspel.  

Koninklijk Heerlens mannenkoor St. Pancratius 

Opgericht in 1878 is het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius met bijna 50 actieve leden een van de grotere mannenkoren van de regio. Met een roemrijk verleden en onstuitbare creatieve energie onderscheiden ze zich in hun muzikale prestaties. Dit gezellige koor van hoog niveau zal onder leiding van dirigent Anton Kropivšek en pianiste Augustine Boshouwers het Glaspaleis vullen met warme klanken. 

Popkoor Incomplete 

Popkoor Incomplete is hét popkoor van SCHUNCK Muziek en Dans en bestaat uit 15 enthousiaste zangers en coach Gwen van Genderen. Gedurende het jaar werken ze aan pop-, rock-, film- en musicalmuziek. Tijdens de Winterconcerten laten ze een warm kerstrepertoire horen, met muzikale begeleiding van hun coach.