Schunck Musical Unlimited West Side Story 2024 01 01

West Side Story

Musical Unlimited brengt op 13 april 2024 om 14:00 uur de musical West Side Story ten tonele in Cultuurhuis Heerlen. 

Waar

Cultuurhuis Heerlen

Prijs

€ 11,50

Musical Unlimited werkt ieder cursusseizoen toe naar een voorstelling van een door hen gekozen musical. Dit jaar vertolken zij de welbekende musical West Side Story.

West Side Story

Het klassieke verhaal van de verboden liefde en de rivaliteit tussen de Jets en de Sharks, twee straatbendes met verschillende etnische achtergronden. Kan de liefde overwinnen of gaat zij ten onder aan de decennia oude strijd?

West Side Story is een Amerikaanse film uit 1961 gebaseerd op de gelijknamige musical uit 1957 en werd onderscheiden met 10 Oscars. Bekende hits uit deze musical zijn onder andere ‘Maria’, ‘America’ en ‘I Feel Pretty’. Het verhaal is een vrije bewerking van het verhaal van Romeo en Julia en speelt in dit geval tussen Amerikaanse en Puerto Ricaanse jeugdbendes in New York.

Het verhaal van de twee rivaliserende straatbendes start tijdens een dansfeest, waar ook Tony en Maria elkaar voor het eerst ontmoeten. De vlam slaat over en ze vallen als een blok voor elkaar, hoewel ze bij de verschillende bendes horen. De jeugdbendes spreken af met de blote vuist te vechten. Als dat maar goed afloopt.

Musical Unlimited

Musical Unlimited is een musicalgroep bestaande uit enthousiaste jongeren met een beperking die ieder jaar weer een swingende en hartverwarmende musical op de planken brengt. Al jaren brengen de musicalsterren van Musical Unlimited verschillende bestaande musicals ten tonele.

Ook nemen ze deel aan de grote theaterproducties van SCHUNCK Muziek en Dans. Zo stonden ze in 2021 tussen  zo’n 150 deelnemers aan ‘EVE, Storm is coming’ op de bühne van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Na deze voorstelling starten ze met hun repetities voor de musical ‘JULIET, back for good’, welke in november in het theater te zien zal zijn.