Esther Zaad

Productselectie

Hallo! Mijn naam is Esther Zaad en ik kreeg mijn eerste pianolessen aan de muziekschool te Hoensbroek van Annelies Lemeer-Paes.

Ik ben Esther Zaad en ik kreeg mijn eerste pianolessen aan de muziekschool te Hoensbroek van Annelies Lemeer-Paes. Na mijn middelbare schoolopleiding studeerde ik aan het Conservatorium Maastricht, waar ik het diploma Koordirectie behaalde bij Jos Besselink. Bij Tonie Ehlen behaalde ik de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Piano.

Momenteel ben ik werkzaam als pianodocente bij SCHUNCK Muziekschool te Heerlen, als freelance begeleidster van solisten en koren en als dirigente (Vocal Group Fusion uit Sittard, Vrouwenkoor Thorensis in Thorn, Vrouwenkoor Quint uit Venlo en van Pey vocaal).

Met Thorensis uit Thorn won ik in 2002 de 1e prijs (met lof van de jury) bij het Limburgs Korenfestival en werd ik uitgeroepen tot algemeen winnaar van dit festival. Met Vocal Group Fusion werd ik in 2008 andermaal het Limburgs Koor van het jaar. In 2012 drong ik met zowel Vocalgroup Fusion als het Vrouwenkoor Thorensis door tot de finale van het Nederlands Koorfestival in Haarlem.

Hiernaast heb ik gezongen in het Nederlandse Studentenkamerkoor en was ik enkele jaren lid van het kamerkoor Studium Chorale. Sinds enkele jaren word ik door de Vereniging Nederlandse Koren (VNK) afdeling Limburg als dirigente en begeleidster uitgenodigd voor de jaarlijkse Dag van de Koormuziek.

In november 2013 promoveerde ik met vocal group Fusion naar de topklasse tijdens Balk Vocal Light Top Festival in De Doelen in Rotterdam. In diezelfde maand behaalde ik met Fusion, het vrouwenkoor Quint en Thorensis de eerste prijs tijdens het Limburgs Korenfestival. Ik heb me met alle drie deze koren geplaatst voor de finale van het Nederlands Koorfestival in Haarlem in juni 2014.

In 2016 werd ik tijdens het Nederlands Koor Festival uitgeroepen tot dirigent van jaar! Ook behaalde mijn vrouwenkoor Vocaal Ensemble Quint uit Venlo  de felbegeerde titel: Koor van het jaar. De Vocal Group FUSION, ook onder mijn leiding, behaalde de tweede plaats.

Docent gegevens

Lessen

Piano

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen