Marc Huynen

Productselectie

Hallo! Ik ben Marc Huynen en ik studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum bij Rob Bruynen, Jan Oosthof en Ruud Breuls.

Workshops volgde ik bij onder andere Jerry en Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer, Rob Pronk,Vince Mendoza, John Clayton, Andy Haderer, Bobby Shew en Jiggs Whigham.

Ik musiceerde onder meer in de volgende orkesten: The Glenn Miller Orchestra, Cubop City bigband, El Tattoo del Tigre, No limit, Jazzorchestra National Du Luxembourg, Il novo cente (Night of the Proms) en de WDR bigband.

Samen met de WDR Bigband speelde ik mee op de cd ‘Avant Gershwin’ van de Amerikaanse zangeres Pattie Austin. Deze cd werd met een Grammy Award onderscheiden.

Ik begeleidde jazzmusici zoals Toots Thielemans, Benny Bailey, Rick Kiefer, Chuck en Bob Findley als ook popgroepen zoals Belle Perez en Rowwen Heze.

In kleine bezetting ben ik regelmatig te horen met mijn jazzquartet of met de Jazztronauts (groovy jazz).

Daarnaast ben ik als trompetdocent verbonden aan de muziekscholen van Heerlen, Aken en Maastricht, waar ik muzikaal leider ben van de Kumulus Bigband en Kumulus Leerorkest.

Ook ben ik de mede-oprichter  van de Mo’Jones Bigband (een bigbandproject met zanger Mo’Jones) en de Kidsbigband de ‘Vitzkids’.

Docent gegevens

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen