Klavecimbel

  Categorie: Jongeren, Kinderen, Muziekles, Ouderen, Volwassenen

  Aanvragen inschrijfformulier

  Gegevens

   

  De klassieke klavecimbel is weer helemaal terug van weggeweest!

  Instrument

  Wist je dat de klavecimbel al in de 15e eeuw als toetseninstrument werd gebruikt? Na de opkomst van de pianoforte, eind 18e eeuw, verdween de klavecimbel een tijdje van het toneel. Maar het instrument is nu weer helemaal terug van weggeweest. In tegenstelling tot de piano, waar de snaren met hamertjes tot klinken worden gebracht, worden de snaren bij het klavecimbel getokkeld. Dat zorgt voor een heel ander speelgevoel. Dit, plús de lichtere bouw geven de klavecimbel zijn specifieke, doorzichtige, sprankelende klank.

  Het instrument is heel geschikt voor klassieke muziek uit vroegere periodes. Maar er is ook hedendaagse muziek voor de klavecimbel geschreven. Verder is de klavecimbel het basisinstrument in barokensembles of in samenspel met blokfluit en of zang.

  Samenspel

  Bij SCHUNCK houden we van verbinden, want samen met anderen muziek maken is gewoon heel erg leuk! Samen musiceren doe je bijvoorbeeld in een band, of in een duo-, trio- of kwartetles.

  Tarieven en praktische informatie

  Op de pagina Praktische informatie staan onze actuele lesgeldtarieven vermeld.  Daarnaast is daar ook informatie opgenomen over betalingsmogelijkheden, kortingsregelingen en het vakantierooster.

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen