Klein koper

  Categorie: Hafa, Jongeren, Kinderen, Muziekles, Ouderen, Volwassenen

  Aanvragen inschrijfformulier

  Gegevens

   

  Trompet, cornet en bugel behoren tot de familie klein koper.

  Les

  Wanneer je je lippen op het verzilverd messing mondstuk van een trompet samenperst, ontstaat de bijzonder herkenbare toon. Voor het bespelen van koperen blaasinstrumenten, zoals de trompet, cornet of bugel, zijn de spierkracht van je lippen en je gebit heel belangrijk. Vandaar dat je het beste met spelen kunt beginnen na het wisselen van je tanden. Zijn lipspieren en gebit in orde, dan is het bespelen van een koperen blaasinstrument alleen nog een kwestie van oefening!

  In de eerste leerjaren krijg je groepslessen samen met een of twee andere leerlingen. Op die manier komen we er achter welke specifieke onderdelen extra aandacht nodig hebben. Daar kunnen we dan tijdens een individuele les vervolgens mee aan de slag! Een individuele les biedt bovendien de mogelijkheid tot meer muzikale diepgang.

  We besteden veel aandacht aan de basistechniek . Verder wordt het lesmateriaal toegespitst op de persoonlijke ontwikkeling van de leerling of de cursist. In het vervolg van de opleiding bouwen we de methodes van het spannen van de lippen en ademtechniek verder uit.

  Het werken met deze methodes wordt aangevuld met solostukken, songs en evergreens uit het moderne pop/jazz/filmmuziek repertoire. Allemaal onder begeleiding van een  piano of meespeel-CD.

   

  Samenspel

  Als aanvulling op de reguliere lessen vinden er tijdens het schooljaar voorspeelavonden en schoolconcerten plaats. Hier kun je zowel individueel als in een ensemble aan meedoen. Ook formeren we groepen en/of orkesten, waar je als leerling aan mee kunt doen.

  Verder kun je ook bij bestaande ensembles instromen. Je kunt je aanmelden voor het volgen van lessen bij het wisselen van je tanden.

  Bij SCHUNCK houden we van verbinden, want samen met anderen muziek maken is gewoon heel erg leuk! Samen musiceren doe je bijvoorbeeld in een band, of in een duo-, trio- of kwartetles.

   

  Hafa

  Klein koper kun je ook bespelen als je lid bent van een vereniging. Je volgt dan de landelijke erkende Hafa opleiding. Wil je deze erkende opleiding volgen? Meld je dan aan via je vereniging. Er gelden dan ook aangepaste les tarieven. Je vereniging kan je hier alles over vertellen.

  Tarieven en praktische informatie

  Op de pagina Praktische informatie staan onze actuele lesgeldtarieven vermeld.  Daarnaast is daar ook informatie opgenomen over betalingsmogelijkheden, kortingsregelingen en het vakantierooster.

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen