Tar & Setar

  Categorie: Jongeren, Kinderen, Muziekles, Ouderen, Volwassenen

  Aanvragen inschrijfformulier

  Gegevens

   

  De Tar en de Setar zijn snaarinstrumenten uit het voormalige Perzië, het tegenwoordige Iran.

  Instrumenten

  De Tar behoort tot de luitfamilie en ontstond in zijn huidige vorm in de 18e eeuw. De Tar heeft drie dubbele snaren en wordt met een koperen plectrum bespeeld.

  De Setar ontstond in de tijd van het pre-islamitisch Perzië en heeft 25-26 verstelbare frets. De letterlijke vertaling van Setar is ‘drie snaren’. In zijn huidige vorm heeft de Setar 4 snaren.

  Op de Tar en de Setar wordt hoofdzakelijk Iraanse traditionele volksmuziek gespeeld. Toch heeft docent Hamid Motebassem heel veel eigentijdse muziek voor de instrumenten geschreven.

  Samenspel

  Bij SCHUNCK houden we van verbinden, want samen met anderen muziek maken is gewoon heel erg leuk! Bij geschikt niveau kun je samenspelen in orkesten of ensembles, die voor speciale projecten worden samengesteld maar ook een duo-, trio- of kwartetles behoort tot de mogelijkheden!

  Tarieven en praktische informatie

  Op de pagina Praktische informatie staan onze actuele lesgeldtarieven vermeld.  Daarnaast is daar ook informatie opgenomen over betalingsmogelijkheden, kortingsregelingen en het vakantierooster.

  Up to date blijven?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Weten waar je SCHUNCK vindt?

  SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

  Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen