SCHUNCK haalt €100.000 aan subsidies binnen

24-09-2015

SCHUNCK ontving twee subsidies van elk €15.000,- waarmee SCHUNCK een groter of juist ander publiek kan bereiken binnen de tentoonstellingen ‘SUPERNOVA’ en ‘Werner Mantz in de Mijnstreek’. Voor het internationale culturele hoogtepunt van 2016, ‘Mies van der Rohe en de erfenis van het modernisme’, is SCHUNCK twee maal €35.000,- toegezegd.

Stimuleringsfonds voor Creatieve industrie

Het Stimuleringsfonds voor Creative Industrie heeft een subsidie van €35.000,- toegekend aan het project “Mies van der Rohe & De erfenis van het modernisme” [10 april t/m 7 augustus 2016 in het SCHUNCK Glaspaleis]. De adviescommissie spreekt van; “een bijzonder project gericht op de herwaardering van het modernisme in een bijzonder ambitieus tentoonstellingsontwerp”.

Bijzondere waardering is er voor de gekozen invalshoek om, aan de hand van vijf uitgekozen meesterwerken van Ludwig Mies van der Rohe, nieuwe oplettendheid en aandacht voor het cultureel erfgoed uit de tijd van het modernisme te geven. Ook de internationale samenwerking en de koppeling van deze vijf meesterwerken aan lokale modernistische gebouwen stemmen de adviescommissie positief: “Dit kan een manier zijn om de bezoekers van de tentoonstelling anders te laten kijken naar hun eigen omgeving.”.

Om de ambitieuze plannen verder vorm te geven is SCHUNCK voorts op zoek naar sponsoren uit het bedrijfsleven die zich aan dit internationale culturele hoogtepunt willen committeren. Op vrijdag 11 december presenteert SCHUNCK een eerste preview.

VSBfonds

Het VSB fonds kende twee subsidies van respectievelijk €35.000,- en €15.000,- aan SCHUNCK toe als ondersteuning aan projecten met extra aandacht voor het bereiken van een groter of ‘ander’ publiek. Vanuit deze gedachtenhoek ondersteunt het VSB fonds de expositie over Ludwig Mies van der Rohe met €35.000,-.

Daarnaast steunt het VSB fonds de expositie Werner Mantz in de mijnstreek [19 sept t/m 25 oktober 2015 in het SCHUNCK Collectors house] met €15.000,-. “Met deze expositie verbinden wij drie interessegebieden met elkaar”, vertelt Lene ter Haar, Sr. Curator bij SCHUNCK, “We maken Heerlens erfgoed zichtbaar via moderne fotografie van een avant garde fotograaf. Daarbij betrekt SCHUNCK het publiek via een instragram fotografie-oproep onder #MijnMantz”.

Fonds 21

Fonds 21 kende SCHUNCK eveneens €15.000 toe voor ‘SUPERNOVA Festival’ [t/m 6 september 2015]. Met deze subsidie bracht SCHUNCK de tentoonstelling rondom het 25 jarig jubileum van Cultura Nova tot leven op de straat en het podium. Ruim 1400 bezoekers genoten van SUPERNOVA, mede dankzij het fonds.

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen