Week van de alfabetisering 2019

05-09-2019

Aandacht voor laaggeletterdheid tijdens Week van de Alfabetisering 7 t/m 13 september. Het Groot Stadsdictee wordt voorgelezen door wethouder Jordy Clemens op maandag 9 september (10.00 – 11.30 uur) in SCHUNCK Glaspaleis 

Laat taal je maatje zijn

 

SCHUNCK organiseert tijdens de Week van de Alfabetisering (7 t/m 13 september) onder het motto ‘Laat taal je maatje zijn’, diverse activiteiten in en om het Glaspaleis om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid.  

Mensen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen zijn kwetsbaar in onze samenleving. Er heerst nog een groot taboe op laaggeletterdheid, mensen schamen zich en durven niet om hulp te vragen. En dat heeft soms grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.  

Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt het vaste programma van SCHUNCK (Digi-Taalhuis) aangevuld met extra activiteiten. Zo is er op maandag 9 september het Groot Stadsdictee, voorgelezen door wethouder Jordy ClemensOok zijn er dagelijks voorstellingen interactief voorlezen voor de allerkleinsten en komt schrijfster Karin Giphart op 7 september naar het Glaspaleis.  

Kijk voor het uitgebreide en actuele overzicht op www.bibliotheekheerlen.nl of bezoek de info stand van het Digi-Taalhuis op 9 september in de hal van het SCHUNCK Glaspaleis. 

Zuid-Limburgse taalambassadeurs 

In de Week van de Alfabetisering, op maandag 9 september 2019, wordt tijdens de TaalHelden Taallunch (GaiaZoo Kerkrade) bekend gemaakt welke genomineerden zich Limburgse TaalHeld 2019 mogen noemen. Zij dingen mee naar de landelijke TaalHeldenprijs, die in januari 2020 wordt uitgereikt door H.K.H Prinses Laurentien. 

Echtpaar Ger en Resie Koetsier-van Haasteren uit Brunssum zijn genomineerd in de categorie Taalcursist. Ook Sandra Paasen, taalvrijwilliger bij SCHUNCK en afkomstig uit Landgraaf maakt kans op de TaalHeldenprijs 2019.  

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen