Maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus

13-03-2020

Beste SCHUNCK bezoeker,

SCHUNCK zal voorlopig activiteiten beperken als gevolg van het coronavirus.
We nemen je graag mee in onze maatregelen.

We volgen de ontwikkelingen op de voet.
Op het moment dat er wijzigingen zijn vind je de actuele informatie op deze pagina en op onze social kanalen.

Met vriendelijke groet,
SCHUNCK

UPDATE 22 mei:

  • Bagels and Beans gaat eerder open, namelijk 1 juni in plaats van 2 juni zoals eerder gemeld.
  • 2 juni ben je weer van harte welkom in onze bibliotheekvestigingen. Let wel dat onze leestafels voorlopig nog gesloten zijn. Een krant of tijdschrift lezen is dus niet mogelijk. Ook de publiekspc’s zijn niet beschikbaar in tegenstelling tot wat eerder gemeld is. We willen eerst even kijken hoe de eerste periode na de opening verloopt.

UPDATE 18 MEI: SCHUNCK weer open – stap voor stap

We gaan weer open! We doen dit stap voor stap. En we houden natuurlijk rekening met de richtlijnen van het RIVM. Algemene regels gelden voor alle vestigingen: 1,5 meter afstand houden, alleen toegang voor individuen en gezinnen en thuisblijven als je griepverschijnselen hebt. We kunnen niet iedereen tegelijk ontvangen, het kan zijn dat je soms even moet wachten. Onze medewerkers ontvangen je graag in één van onze vestigingen en maken je wegwijs in de nieuwe gebruiken.

Muziekschool

Maandag 25 mei: openstelling locatie Hoensbroek & Glaspaleis, uitsluitend voor individuele muzieklessen.

Dansschool

De dansschool kan binnen de bestaande maatregelen helaas nog niet openen. We onderzoeken de mogelijkheid om buiten les te geven.

Bibliotheekvestigingen

Dinsdag 2 juni: openstelling van alle 4 de vestigingen met deels beperkte dienstverlening om de noodzakelijke regels na te kunnen leven. We kunnen helaas minder bezoekers ontvangen dan voorheen.

Museum

Dinsdag 16 juni heropent het museum met de nieuwe tentoonstelling Rooftop en Driver’s Seat meets Aad de Haas.

Horeca

Vanaf 2 juni zijn Bagels & Beans en Mijn Streek op afspraak weer toegankelijk voor publiek. Meer informatie hierover vind je op hun websites.

Om te voldoen aan veiligheids- en hygiënemaatregelen zal het Glaspaleis één in- en uitgang hebben. De west-ingang (bij de schuifdeuren) is de ingang, de hoofdentree is tijdelijk alleen uitgang.

Je bent weer van harte welkom bij SCHUNCK en vertrouwen hierbij ook op je eigen verantwoordelijkheid.

 

 

 

UPDATE - Individuele muzieklessen gaan weer van start

Tot 2 juni gaat het Glaspaleis en de vestiging in Hoensbroek alleen open voor de individuele leerlingen van Muziek & Dans.
 
In de week van 25 mei meld je je bij de hoofdingang, deze wordt voor individuele muziekleerlingen opengemaakt door een SCHUNCK-medewerker.
Vanaf 2 juni zal de schuifdeur (westingang) de ingang worden en wordt de hoofdingang gebruikt als uitgang. Dit zal duidelijk worden aangegeven.
 
SCHUNCK heeft op basis van het protocol van de cultuurbranche uitgebreide maatregelen getroffen om de lessen weer veilig te kunnen hervatten.
 
Wat verwachten we van jullie:
· Kom niet te vroeg naar het gebouw, zodat je niet hoeft te wachten voordat de les begint.
· Ben je ouder dan 6 jaar? Dan kom je alleen naar de les. Ouders/begeleiders wachten buiten.
· In het lokaal zijn maximaal 2 personen aanwezig: de docent en de leerling.
· Was bij binnenkomst en bij het verlaten van je les je handen met de daarvoor aanwezige handgel.
· Volg de instructies op.
· Maak je instrument voor en na de les thuis goed schoon. Neem zoveel mogelijk je eigen materiaal mee (blaasinstrumenten, drumstokken, gitaarkabels etc. kunnen tijdelijk niet geleend worden).
 
Groepsactiviteiten
Het protocol van de cultuurbranche adviseert om voorlopig nog niet te zingen en te musiceren in groepen.
Ook voor de danslessen zijn we op zoek naar alternatieven. Hierover houden we jullie op de hoogte.

Update 18 mei: vestigingen SCHUNCK Bibliotheek Heerlen vanaf 2 juni weer open

We gaan weer open! Wat fijn om jullie vanaf 2 juni weer te mogen ontvangen. Natuurlijk zijn er regels en beperkingen vanuit de RIVM-richtlijnen, maar daar komen we samen wel uit. Je bent van harte welkom en we vertrouwen uiteraard ook op je eigen verantwoordelijkheidsgevoel en gezond verstand.

Wat kun je verwachten als je 2 juni bij ons langskomt?

Ten eerste natuurlijk een hartelijk welkom en een vriendelijk glimlach, want we zijn echt blij dat we een eerste start kunnen maken. Onze medewerkers zullen je persoonlijk ontvangen en stap voor stap wegwijs maken in de nieuwe gebruiken.

We zullen niet iedereen tegelijk kunnen ontvangen en als je van de publiekspc’s gebruik wil maken, check dan eerst even hieronder of dat kan in jouw filiaal.

Maximum aantal bezoekers & studieplekken per vestiging:

  • Glaspaleis: max. 30 personen, 17 studieplekken en 2 publiekspc’s beschikbaar.
  • Heerlerbaan max. 4 personen, geen gebruik van publiekspc’s.
  • Heerlerheide: max. 12 personen, gebruik van publiekspc’s op verzoek.
  • Hoensbroek: max. 6 personen, gebruik van publiekspc’s op verzoek.

Op verzoek betekent dat je dit ter plekke kunt regelen met een van de bibliotheekmedewerkers.

De leestafels blijven nog gesloten i.v.m besmettingsgevaar

Boeken inleveren? Niet allemaal tegelijk graag

We krijgen veel vragen van mensen die hun boeken willen inleveren of bezorgd zijn over een eventuele boete. Maak je alsjeblieft geen zorgen. De leentermijn van alle materialen is automatisch t/m 21 juni verlengd. Tot die tijd geen boeteheffing dus.

Dit doen we om te voorkomen dat het te druk wordt met mensen die op 2 juni tegelijk hun boeken komen inleveren. We hopen het een beetje te spreiden. Ook omdat we boeken 72 uur in quarantaine moeten houden en daar hebben we plek voor nodig.

 

 

 

8 mei

SCHUNCK Bibliotheek Heerlen mag weer open, maar nog even geduld

De overheid heeft zoals bekend toestemming gegeven aan bibliotheken om met ingang van maandag 11 mei weer open te gaan. Bibliotheken mogen echter alleen open wanneer aan alle vereisten van de landelijk afgegeven protocollen wordt voldaan en alleen voor een beperkte dienstverlening. Zo is het volgens het landelijk protocol bijvoorbeeld niet toegestaan om boeken te bekijken: bezoekers mogen alleen boeken uit de kast pakken die ze ook daadwerkelijk lenen. Daarnaast moeten leestafels & toiletten gesloten blijven.

We willen je heel graag weer ontvangen in de bibliotheek maar alleen als dit kan op een manier die voor bezoekers en medewerkers veilig en werkbaar is. Komende periode zetten we daarom onze service via de afhaalbieb voort.

 

7 mei

Op woensdag 6 mei gaf Premier Rutte tijdens de persconferentie aan dat er een versoepeling van maatregelen komt. De details van de diverse maatregelen worden door de overheid nog verder uitgewerkt.

We willen jou als bezoeker heel graag weer ontvangen bij SCHUNCK. Bestudering van de maatregelen leert echter dat er nog een aantal haken en ogen zijn voordat er heropend kan worden. Per direct verandert er daardoor nog niets en blijft SCHUNCK gesloten voor publiek.

Hoe verder

De komende tijd inventariseert SCHUNCK wat de details zijn van alle maatregelen, hoeveel bezoekers we mogen ontvangen en hoe we dat op een veilige manier kunnen doen. Hopelijk kunnen we dan conform de planning van de rijksoverheid op 1 juni als culturele instelling onze deuren weer openen.

21 april

Als gevolg van de corona-maatregelen blijven de SCHUNCK gebouwen gesloten totdat er meer bekend is vanuit de overheid.
Dit geldt voor het museum, de muziek- en dansschool en de bibliotheken.

Wel is de afhaalbibliotheek inmiddels geopend. Kijk voor meer informatie op https://www.bibliotheekheerlen.nl/afhaalbieb.html

Tot nader order vinden er geen activiteiten plaats. Dat geldt ook voor dienstverlening buiten onze eigen locaties, zoals op scholen en zorginstellingen.

Wil je SCHUNCK in de tussentijd toch in je woonkamer?
Houd dan SCHUNCK Thuis in de gaten.

31 maart

Als gevolg van de aanvullende maatregelen van de overheid heeft SCHUNCK besloten de gebouwen te sluiten tot en met 28 april. Dit geldt voor het museum, de muziek- en dansschool en de bibliotheken. Wel openen wij een afhaalbibliotheek. Kijk voor meer informatie op schunck.nl/schunckthuis

Tot 1 juni vinden er geen activiteiten plaats. Dat geldt ook voor dienstverlening buiten onze eigen locaties, zoals op scholen en zorginstellingen.

27 maart

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus best veel en complex zijn. Speciaal voor hen delen wij graag een video in begrijpelijke taal. Zo kan iedereen zich informeren en kunnen we samen het verspreiden van het Coronavirus tegengaan.

23 maart

UPDATE! Reserveren van bibliotheekmaterialen niet meer mogelijk

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is ook het reserveren van boeken, cd’s, dvd’s en andere materialen via onze systemen niet meer mogelijk tot nader bericht. Alle reserveringen van voor de shutdown blijven gewoon staan en als het materiaal beschikbaar is, krijg je hiervan automatisch een bericht.

15 maart 2020

UPDATE! SCHUNCK sluit gebouwen voor publiek

Als gevolg van de aanvullende maatregelen van de overheid heeft SCHUNCK besloten per direct de gebouwen te sluiten tot en met 6 april. Dit geldt voor het museum, de muziek- en dansschool en de bibliotheken.

Vanaf maandag 16 maart vinden er geen activiteiten meer plaats. Dat geldt ook voor dienstverlening buiten onze eigen locaties, zoals op scholen en zorginstellingen.

Bieb materialen
Als gevolg van de tijdelijke sluiting kun je niet terecht in de bibliotheken. Maak je geen zorgen over boetes; die berekenen we – t/m 13 april – niet over de periode dat wij gesloten zijn. Tijdens de periode dat de bibliotheken  gesloten zijn, kun je nog wel reserveren. Al gemaakte reserveringen blijven staan. Je kunt materiaal afhalen vanaf 7 april.

Muziek en Danslessen
Voor de veiligheid van onze leerlingen en docenten zijn er dus de komende drie weken helaas geen lessen.

  • Continuïteit / Zoals je weet bestaat het lesjaar bij SCHUNCK Muziek en Dans uit minimaal 35, maximaal 40 lesweken. Met het wegvallen van de komende drie lesweken blijven er nog 37 lesweken over voor de rest van dit jaar, waarmee we binnen de afgesproken hoeveelheid gegarandeerde lesuren blijven. Om die reden is er op dit moment geen sprake van restitutie van lesgelden.
  • Knipkaarten / Docenten doen hun uiterste best om zoveel mogelijk lessen van de knipkaarten in te vullen. We hopen op begrip, indien dit niet helemaal lukt.
  • Optredens / Alle concerten, voorspeelavonden en het solistenconcours in deze periode worden afgelast. We plannen nieuwe data in zodra er zicht is op een veilige einddatum van deze maatregelen.
  • Boodschap van onze docenten: Let goed op jezelf en gebruik de komende tijd om lekker te oefenen!

Over de verdere gevolgen van dit besluit, informeren we je zo snel mogelijk op deze pagina.

Bij vragen, neem contact op met [email protected]

Wij staan ook telefonisch voor je klaar. Je kunt ons bellen op maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 11.00 uur via het nummer 06-18 30 03 94.

13 maart 2020

Maatregelen in verband met het coronavirus:

Algemeen
In alle vestigingen nemen we extra hygiëne maatregelen. We verzoeken je indien je last hebt van hoesten, (neus)verkoudheid, luchtwegen en/of koorts thuis te blijven.

Bibliotheken
Alle groepsactiviteiten in de bibliotheken worden geannuleerd tot en met 31 maart.
De bibliotheken blijven geopend om boeken en andere materialen te lenen (achterhaald per 15 maart 2020).
De studiezaal in het Glaspaleis is gewoon geopend (achterhaald per 15 maart 2020).

Muziek en Dans
De lessen en repetities gaan door (achterhaald per 15 maart 2020).
Alle voorspeelavonden tot en met 31 maart en het solistenconcours zijn uitgesteld tot nader order.

Museum
Het museum is gesloten vanaf 14 maart tot en met 31 maart.

Horeca
De horeca in het Glaspaleis is geopend. Zij nemen extra hygiënemaatregelen (achterhaald per 15 maart 2020).

 

 

Bij vragen, neemt u contact op met [email protected]

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen