Cultuureducatieweek - Het verhaal van Heerlen

05-08-2020

Op initiatief van gemeente Heerlen is er in oktober van dit jaar voor het eerst een cultuureducatieweek voor alle Heerlense basisscholen. Het gaat om een pilot waaraan Thermenmuseum, Het Nederlands Mijnmuseum en SCHUNCK meedoen. Zo komt het hele verhaal van Heerlen aan bod; van de Romeinse stad Coriovallum tot het Heerlen van nu. De week wordt gezamenlijk afgesloten in Theater Heerlen.

Door de cultuureducatieweek maken kinderen al op jonge leeftijd kennis met het culturele aanbod in Heerlen, maar vooral ook met de rijke geschiedenis van de stad. “Het is belangrijk dat kinderen op een leuke manier de geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. En door alle kinderen tijdens hun basisschoolperiode minimaal één keer te laten kennismaken met een culturele instelling, plant je zaadjes voor de toekomst”, aldus wethouder Jordy Clemens.

 

Kunst, cultuur en geschiedenis zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen tot creatieve en kritische volwassenen. Het streven is dan ook om de cultuureducatieweek, na de pilot, jaarlijks terug te laten komen en zelfs uit te breiden.

 

Praktische informatie

Cultuureducatieweek: Het verhaal van Heerlen
Thema:
En toen? (dit thema sluit aan bij de Kinderboekenweek 2020).
Doelgroep: Groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs.
Aanbod: Gezamenlijk dagprogramma in samenwerking met SCHUNK, Thermenmuseum, Nederlands Mijnmuseum  en Parkstad Limburt Theaters.
Wanneer: dinsdag 27 oktober, woensdag 28 oktober en donderdag 29 oktober 2020.
Aanbod
Iedere instelling heeft CmK-proof aanbod geselecteerd voor deze dagen. Tussen de verschillende programmaonderdelen wandelen de leerlingen met hun groep naar het volgende programmaonderdeel. Deze wandelingen, die door de stad Heerlen gaan, bevatten nuttige doe- en kijkopdrachten en kunnen gelopen worden vanuit ieder knooppunt.

Iedere school bezoekt twee musea. Daarna is er een gezamenlijk afsluiting in het theater d.m.v. een theatervoorstelling.

 

De gemeente Heerlen verstrekt na de zomervakantie meer informatie. Tot die tijd kun je contact opnemen met SCHUNCK Educatie via [email protected].

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen