Prijsuitreiking Euregionale Architectuur Prijs (EAP) RWTH Reiff-museum in Aken

24-10-2019

Een internationale jury kiest uit de afstudeerprojecten van vijf architectuuropleidingen uit de Euregio hét talent van de toekomst.

De prijs wordt uitgereikt voor het beste afstudeerproject van de vijf architectuuropleidingen in de Euregio Maas-Rijn. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro.

De Euregionale Architectuur Prijs (EAP) is een samenwerkingsverband tussen organisator SCHUNCK (NL), de Architektenkammer Nordrhein-Westfalen (D) en vijf architectuuropleidingen uit de Euregio (Maastricht Academy of Architecture; Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen;  Fachhochschule Aachen;  Universiteit Hasselt, Faculteit Architectuur en Kunst en Universiteit Luik, Faculteit Architectuur).

Als meest gevestigde Euregionale architectuurprijs biedt de EAP een podium aan talentvolle, pas afgestudeerde architecten, ingenieurs en stedenbouwers. De EAP is de enige architectuurprijs die onderwijs, beroepspraktijk, architectuurinstellingen en donateurs uit het bedrijfsleven op Euregionaal niveau bij elkaar brengt. 

Uit de ruim 350 afstudeerprojecten het afgelopen collegejaar zijn inmiddels de beste 29 projecten geselecteerd voor deelname aan de EAP. Een internationale jury van onafhankelijke deskundigen beoordeelt de inzendingen op 15 en 16 november.  

Dit jaar nemen deel in de jury: Floris De Bruyn, Jurjen Zeinstra, Karsten Weber, Cédric Libert en Rob van Baalen.  

De EAP 2018 werd gewonnen door Yves Dupont (UHasselt) voor zijn project ‘VAKhuis, A house for craftmanship’ waarin hij een nieuwe toekomst voor de maakindustrie in Limburg ontwierp. In een fantasierijke wereld, te midden van een postindustriële woestenij getroffen door de crisis, stelt Yves een gemeenschapsproject voor: VAKhuis.  

EAP Prijsuitreiking: zaterdag 16 november 2019 om 20.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Locatie: RWTH Reiff-museum, Schinkelstrasse 1, D-52062 Aachen
Toegang: gratis 

EAP Tentoonstelling: een selectie van de genomineerde projecten is te zien tijdens de EAP tentoonstelling op locatie RWTH Reiff-museum, Schinkelstrasse 1, D-52062 Aachen.
Van maandag 18 november t/m vrijdag 13 december (weekdagen van 08.00 tot 20.00 uur). 
Toegang: gratis

De genomineerde projecten zijn te bekijken op:  www.eap-pea.org.  

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen