Museum vanaf 16 juni geopend met tentoonstelling Uit je dak - The Heerlen Rooftop Project

15-06-2020

SCHUNCK opent op 16 juni ook weer de deuren van de museumzaal. Al eerder gingen de horeca, muziek- en dansschool en de bibliotheekvestigingen in fasen open. In de museumzaal is de expo ‘Uit je dak - The Heerlen Rooftop Project’ te zien met ideeën van ontwerpers en architecten voor het toekomstig dakenlandschap van Heerlen.

Een bezoek aan het museum zal iets anders zijn dan vóór de coronacrisis. Zo kan de tentoonstelling alleen bezocht worden na reservering via de website van SCHUNCK. Men kiest een tijdslot ( dinsdag tot en met zondag – ochtend dan wel middag) op een bepaalde datum en koopt online een ticket. Dit geldt ook voor museumkaarthouders. Zo wordt voorkomen dat er meer dan het toegestane aantal van 30 personen tegelijk in de museumzaal aanwezig zijn, en alles volgens RIVM- en Museumvereniging protocollen verloopt.

‘Uit je dak – The Heerlen Rooftop Project’ is interessant voor iedereen die oog heeft voor stadsontwikkeling en vernieuwende architectuur. 53 ontwerpideeën, resultaten van een internationale prijsvraag, bieden een breed scala aan thema’s. Van klimaat, biodiversiteit, re-use & recycling, ondernemerschap, urban farming, urban gardening tot alternatieve energieën en reductie van de gebouwde materie. De tentoonstelling laat zien welk potentieel in het nog onbenutte Heerlense dakenlandschap ligt.

Gelijktijdig opent ook de kleinere expositie ‘Omarm me’ in de Aad de Haas-zaal van het Glaspaleis. Deze tentoonstelling is speciaal voor de 100ste verjaardag van de bekende kunstenaar Aad de Haas samengesteld door Driver’s Seat, de jongerengroep van SCHUNCK en is gratis toegankelijk. Een suppoost vangt de bezoekers op (maximaal drie tegelijk in de ruimte).

Iedereen die het Glaspaleis nadert, zal ook de nieuwe installatie in de vitrine opvallen, getiteld ‘Souvenir’. Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen heeft zijn indruk van Heerlen verwerkt in een installatie van zwevende lampionnen met teksten en herinneringen aan zijn fietstochten door de stad.

Meer informatie en tickets: schunck.nl

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen