En de EAP 2019 winnaar is....

18-11-2019

De eerste prijs (2.500 euro) ging naar Johann Eckartz (RWTH Aachen) voor zijn project ‘Creating Chorweiler’.

EAP 2019

Het prijswinnende project van Johann Eckhartz.

Afgelopen zaterdag 16 november vond onder veel belangstelling de 29ste editie plaats van de Euregionale Architectuur Prijs (EAP) in het RWTH Reiffmuseum te Aken. Voor deze prijs, die jaarlijks wordt georganiseerd door SCHUNCK Architectuur, worden examenprojecten van de vijf architectuuropleidingen in Hasselt, Luik, Maastricht en Aken aangemeld.

De internationale jury, bestaande uit Floris De Bruyn, Karsten Weber, Cédric Libert, Jurjen Zeinstra en Rob van Baalenbesloot de eerste, tweede en derde prijs als volgt toe te kennen. De eerste prijs (2.500 euro) ging naar Johann Eckartz (RWTH Aachen) voor zijn project Creating ChorweilerTran Boi Linh Nguyen, die de Master of Architecture opleiding te Maastricht won de tweede prijs (1.250 euro) met ‘Grandma’s HouseDe derde prijs à 500 euro was voor ‘Moving (on)’ van Sien Swinnen (Universiteit Hasselt).

Met de Euregionale Architectuur Prijs wil SCHUNCK Architectuur talentvolle, pas afgestudeerde architecten, ingenieurs en stedenbouwers een podium bieden dat hun stap naar de beroepspraktijk bevordert. Daarnaast moet de onderlinge positieve concurrentie tussen de instellingen leiden tot een positief effect op de kwaliteit van het onderwijs en haar eindproducten.

Eckartz kreeg 2.500 euro voor zijn winnende inzending Creating Chorweiler. Het project – gelegen in Chorweiler, een woonwijk in Keulen – implementeert nieuwe werkruimte in een woonwijk uit de jaren 1960 en introduceert ruimtes op verschillende niveaus: van een bazaar tot kleinschalige maakplaatsen. Een onderbenut parkeerterrein wordt bijvoorbeeld een ambachtscentrum.

Meer weten?

De deelnemende projecten met Engelstalige juryrapport en de projectanalyse, zijn te bekijken op
www.eap-pea.org.

De tentoonstelling in het RWTH Reiffmuseum kan nog t/m vrijdag 13 december op werkdagen gratis bezocht worden van 08.00 tot 20.00 uur. 

EAP 2019

Van links naar rechts, Sien Swinnen (3rd prijs), Arnaud Charoy (eervolle vermelding), Alexandra Marion & Nicolas Sougnez (speciale vermelding), Johann Eckartz (1st prijs), Leah Stockburger (eervolle vermelding) en Tran Boi Ling Nguyen (2de prijs). Sophie Schüttler (eervolle vermelding) staat niet op de foto.

In de pers:

Lees meer op:

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen