LAT-Living apart Together: expo over co-housing

06-09-2019

Wonen we straks allemaal in een collectief? 

Een expositie over collectieve woonprojecten en co-housing 

 

Een betaalbare woning midden in de stad of op het platteland? Voldoende privacy én goed contact met de buren waarmee je extra faciliteiten deelt? Klinkt als een utopie. Maar niets is minder waar! Culturele instelling SCHUNCK in Heerlen toont in een nieuwe expositie (7 september t/m 1 december) een zevental internationale co-housing projecten; een mogelijk woonmodel voor de toekomst: wonen in een collectief. 

De samenleving verandert en daardoor ook de behoefte of zelfs de noodzaak om alternatieve woonmodellen te creëren. Veranderende gezinssamenstellingen, stijgende huur- en koopprijzen en het verlangen naar saamhorigheid in een individualistische samenleving leiden tot de herontdekking van collectieve woonvormen. 

Deze expositie richt zich voornamelijk op projecten die tot stand zijn gekomen door burgerparticipatie waarbij burgers optreden als initiator, opdrachtgever, ontwikkelaar en eindverantwoordelijke. De initiatiefnemers, vaak een groep gelijkgestemden, opereren zelfstandig en hebben dus invloed op het ontwerp, de financiën en het verloop. Iedere groep heeft andere woonwensen dus elk project is uniek. Projecteuit Nederland, Duitsland, Zwitserland en België komen aan bod 

De tentoonstelling (gratis te bezoeken op de eerste verdieping van het SCHUNCK Glaspaleis) is interessant voor iedereen die op zoek is naar inspiratie over wonen en alternatieve woonvormen.  

Openingstijden: ma t/m za van 09:00 – 17:30 uur en op zo van 11:00 – 17:00 uur. 

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen