SCHUNCK presenteert: Rockopera EVE, Storm is coming

12-03-2021

Angst en hoop. Macht en onmacht. Het heden en de toekomst. Alles komt samen in de rockopera ‘EVE, Storm is coming’. Limburgs muzikaal-, dans-, en theatertalent speelt de hoofdrol.

De grootse theaterproductie geproduceerd door SCHUNCK wordt twee keer uitgevoerd met de geplande wereldpremière op 8 oktober 2021 in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen en een tweede voorstelling op 10 oktober in de Schouwburg van Venray.

Unieke Limburgse productie

De Noord-Limburgse muzikant en componist Hans Lenssen schreef zowel het verhaal als de muziek van de Rockopera EVE, Storm is coming. Het aangrijpende verhaal wordt verteld aan de hand van nieuwe composities met stevige rockinvloeden geïnspireerd door zowel de jaren 70 als hedendaagse Rock zoals David Bowie, Pink Floyd en Muse.

SCHUNCK Muziek & Dans presenteert...

…de unieke rockopera: Eve, Storm is coming

Driejaarlijks produceert en organiseert SCHUNCK Muziek & Dans een grote theaterproductie. Bij deze theaterproductie worden de verbindingen binnen SCHUNCK zichtbaar, zowel gedurende de voorbereiding als tijdens de uitvoering.

Muziek, dans en productie smelten samen. Talenten jong en oud, bundelen hun krachten. Muzikanten, dansers en acteurs, zowel amateur als (semi) professioneel. Ook onze bijzondere musicalsterren van Musical Unlimited krijgen een rol in de rockopera.
Onder begeleiding van een professionele regisseur, theatermakers en natuurlijk docenten van SCHUNCK Muziek & Dans maken zij de productie gezamenlijk tot een succes.

EVE, Storm is coming | Het verhaal

Vader Eli en moeder Lisa zijn dolgelukkig met hun dochter Eve. Ondanks de verhardende wereld, zien ze de toekomst zonnig tegemoet.

Totdat Eve op haar 16e door een noodlottig ongeval in het ziekenhuis belandt en hersendood wordt verklaard. Machines houden haar in leven.
Haar vader Eli, van beroep game designer, ontwikkelt een digitaal leven van Eve in de vorm van een app met haar foto’s en video’s.

Dankzij een baanbrekende methode blijkt het mogelijk om via elektroden in de hersenen te communiceren met het brein van Eve. Door een technische storing overlijdt de menselijke Eve, maar wordt haar geest gekoppeld aan de app op Eli’s telefoon.

Terwijl een door zichzelf uitgeroepen wereldleider deze techniek inzet om de wereld zoals wij die kennen, te vernietigen, ontstijgt Eve haar vorm van kunstmatig intelligente. Ze transformeert naar een pure vorm van energie. Het prille begin van een nieuwe wereld lijkt geboren…

Muziek- Dans- en Theatertalenten gezocht

Voor deze productie zoekt SCHUNCK de talenten van de toekomst. SCHUNCK ontwikkelt en coacht het aanwezige talent, zowel binnen als buiten SCHUNCK, en creëert een unieke ervaring met het bieden van een groot podium. De ontwikkeling van deze talenten krijgt hiermee optimale kansen en daarmee een vlucht voor de toekomst. Een toekomst vanuit hun eigen interesse voor de dans-, muziek-, theaterwereld.

 

SCHUNCK heeft talentontwikkeling hoog op de agenda staan en biedt daarom iedereen de kans om een rol te kunnen spelen in de rockopera EVE, Storm is coming.
Een droom die voor menig (beginnend) muzikant, zanger, danser of acteur/actrice hiermee kan uitkomen.

Pak jouw rol!
Sta je te popelen om deel te nemen aan EVE, Storm is coming?

In 4 categorieën kun je jouw talenten inzetten:

 • Acteur/figurant
 • Zang, koor, backing vocals
 • Orkest strijkers en blazers
 • Hoofdrollen

 

Figuranten

 • Voor de rollen van acteur/figurant zoeken we lokaal (Zuid- en Noord-Limburg) talent voor enkele scenes.

Je werkt naar één van de twee voorstellingen toe met de regisseur, kort voordat de voorstelling wordt uitgevoerd: 1 repetitie en 1 uitvoering. Voor deze rol hoef je geen auditie op locatie te doen. Selectie vindt plaats op basis van de motivatie en auditievideo.

Zang/ koor/ backing vocals.

 • Je zingt mee in gedeeltes van de rockopera in de backing vocals of koorpartijen bij beide voorstellingen.
  Tekst is in het Engels. Je doet auditie voor je rol en je bent voor alle repetities en uitvoeringen beschikbaar.

Orkest Strijkers & Blazers

 • Je speelt de gehele opera mee bij beide uitvoeringen.
  Je doet auditie voor je rol en je bent voor alle repetities en uitvoeringen beschikbaar.

Hoofdrollen

 • Je speelt en zingt één van de vijf hoofdrollen in de rockopera. Je bent alle data beschikbaar, zowel repetities als de beide uitvoeringen.
  Voor een hoofdrol moet je auditie doen.

 

 • Eve, 16 jaar.
  Dochter van Eli en Lisa. Voor het ongeluk: zorgeloos, lief, gelukkig. Na het ongeluk: evolueert ze tot een oprecht, rechtschapen Goddelijk wezen.
  Zingt (mee in) vier nummers.
 • Eli
  Vader van Eve, schepper van haar digitale wereld. Zachtaardige, beetje dromerige idealist én uitmuntende gamedesigner.
  Zingt (mee in) zes nummers.
 • Lisa
  Moeder van Eve. Voor het ongeluk: zorgzaam, lief, gelukkig. Na het ongeluk: bezorgd, depressief, ongelukkig, boos en teleurgesteld.
  Zingt (mee in) vier nummers.
 • Doc Allbright
  Briljante én arrogante hersenchirurg. Komt aimabel over maar in feite verraderlijk, gluiperig van aard.
  Zingt (mee in) drie nummers.
 • Dick Tate
  Zelfzuchtig politicus. Berekenend, ongeduldig en opvliegend van aard. Ontpopt zich tot machtsbeluste dictator. Verantwoordelijk voor de ondergang van de mensheid.
  Zingt (mee in) vier nummers.

 

 

Wil jij jouw talenten inzetten en verder ontwikkelen tijdens de voorbereidingen en de voorstellingen van EVE, Storm is coming?

Stuur dan nú jouw auditie in.
Jouw auditie omvat:
– Naam | Leeftijd | Woonplaats | Voorkeur rol(len)
– Motivatie(brief)
– Overzicht van muziek/dans/theater ervaring (CV)
– Video van maximaal 2 minuten waarin je jouw talent(en) presenteert

Meldt je nu aan via onze auditie pagina.


Op 24 april vinden de audities plaats.
Je ontvangt uiterlijk vijf dagen vooraf bericht of je op daadwerkelijke auditie mag. De selectie vindt plaats op basis van CV’s en video’s. 

Samen cultuur

De passie voor cultuur in de vorm van podiumkunsten wordt met deze unieke productie aangejaagd.
Cultuur komt tot uiting voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Cultuur krijgt een smoel.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen