Video jaarverslag 2018

18-06-2019

Culturele instelling SCHUNCK in Heerlen presenteert dit keer op een visuele manier haar jaaroverzicht.

Het videojaarverslag over 2018 is te bekijken via https://bit.ly/2HZKSA9.

Het jaaroverzicht omvat een selectie van de mooiste momenten uit het gevarieerde programma van SCHUNCK bibliotheek, museum  en muziek- en dansschool in 2018. In de video zijn ook de belangrijkste feiten en cijfers opgenomen.

Kor Bonnema (Directeur-bestuurder van SCHUNCK) kijkt terug op een succesvol jaar. ‘We zijn zeer tevreden over wat we met elkaar en met onze externe relaties hebben bereikt.’

De bezoekersaantallen voor de SCHUNCK vestigingen (Glaspaleis, Hoensbroek, Heerlerbaan, Heerlerheide) zijn hoger dan in 2017. Ontving SCHUNCK in 2017 nog 230.000 mensen, in 2018 zijn dat er inmiddels 241.000. Deze stijging van 11.000 bezoekers is onder meer te verklaren door de veranderende functie van de bibliotheek. De bibliotheek wordt door steeds meer mensen bezocht om te studeren, een workshop te volgen, elkaar te ontmoeten of een krant of tijdschrift te lezen. Daarbij trokken de activiteiten op het gebied van leesbevordering, basisvaardigheden en sociale verbinding (waaronder de Taalcafé’s, bijeenkomsten als Klik en Tik en Uur van de Buurt) meer deelnemers.

Ook is SCHUNCK meer en meer met buurtgerichte activiteiten in de wijken van Heerlen te vinden. Het museum mocht zich verheugen in een toename van bezoekers met 8% naar bijna 43.000 mensen in 2018. Het aantal leerlingen van SCHUNCK Muziek- en dansschool liep met 7% terug en zal naar verwachting rond het huidige aantal stabiliseren. Daarbij bereikte SCHUNCK in 2018 bijna 8.000 leerlingen op de basisscholen met muziekeducatie in het kader van Door! (en Impulsregeling). In totaal telde SCHUNCK meer dan 300.000 afnemers van producten en diensten, dat zijn bezoekers plus deelnemers aan educatieve activiteiten in huis en/of op basis- en middelbare scholen in Parkstad.

Het jaar stond voor een groot deel ook in het teken van de voorbereiding op de inmiddels succesvol afgesloten tentoonstelling over Jean Michel Basquiat en de opening met HMK Máxima eind januari 2019.

 

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen