Moedervlekken, tatoeëren en kunst. In SCHUNCK komen ze samen.

04-02-2020

Op zondag 9 februari 11:00 – 16:30 uur, zal er een live tattoo-sessie plaatsvinden bij SCHUNCK, waarbij voor-ingeschreven deelnemers een tattoo van kunst-project Cartography laten zetten. De performance is gratis bij te wonen.

Voor het werk Cartography heeft kunstenaar Sanne Vaassen al haar moedervlekken genummerd, gefotografeerd en opgetekend in een archief. Uit dit archief mag je als deelnemer een van de moedervlekken kiezen en die op je eigen lichaam laten tatoeëren. De vorm en de plek van de tattoo liggen vast en worden als exacte kopie aangebracht. Elke moedervlek wordt slechts één keer getatoeëerd door een professionele tatoeëerder. Elke tattoo wordt daarna gefotografeerd, de foto wordt ingelijst en toegevoegd aan de collectie SCHUNCK.

Deze performance hoort bij de tentoonstelling depARTment STORE – 75 jaar beeldende kunst in Heerlen. In deze collectietentoonstelling is het werk Cartography van Sanne Vaassen op dit moment in de museumzaal van SCHUNCK te zien. Meer informatie over deze performance>>

Over Sanne Vaassen
Kunstenaar Sanne Vaassen (Sittard, 1991) studeerde Cum Laude af aan de Fine Art Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en won in 2016 de prestigieuze Parkstad Limburg Prijs, een stimuleringsprijs voor regionaal talent. Vaassen wil het onzichtbare zichtbaar maken en moet hiervoor telkens opnieuw een methode zien te ontdekken die perfect matcht met haar onorthodoxe concepten. In Cartography onderzoekt zij de grondwetten die ten grondslag liggen aan onze identiteit met scherpe en persoonlijke observaties van de menselijke conditie, authentieke ideeën en een krachtige, doch gevoelige verbeelding.

Over SCHUNCK
Het SCHUNCK Glaspaleis aan de Bongerd in Heerlen is een culturele instelling met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut, een bibliotheek en een muziek- en dansschool. SCHUNCK heeft meerdere vestigingen in de wijken van Heerlen. Het Glaspaleis staat op de lijst van 1.000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects en wordt in één adem genoemd met de belangrijkste monumenten van het Nieuwe Bouwen, zoals het Rietveld Schröderhuis en de Van Nellefabriek.

SCHUNCK – Bongerd 18, 6411 JM Heerlen
+31 (0)45 577 22 00
www.schunck.nl

 

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen