SCHUNCK Museum kan voor 75.000 euro nieuwe kunstwerken aankopen

07-11-2019

Mondriaan Fonds investeert in collectie van twintig musea

SCHUNCK ontvangt van het Mondriaan Fonds een bijdrage van 75.000 euro voor nieuwe kunstaankopen voor het collectieprogramma 2020-2021. SCHUNCK Museum behoort hiermee tot een exclusieve groep van twintig musea in Nederland die daartoe geselecteerd zijn.

Het Mondriaan Fonds geeft aan dat de bijdrage kan worden besteed aan belangrijke aanwinsten die in het collectieprogramma van het museum passen en die aan het publiek worden getoond. Ook kunnen musea de bijdrage gebruiken om een beeldend kunstenaar een opdracht te geven voor nieuw werk. In beide gevallen moet het gaan om aankopen die binnen het collectieprogramma en aankoopplan passen en voor Nederland belangrijk zijn. Het gaat om aankopen beeldende kunst en/of vormgeving na 1945.

Bij de beoordeling van de ingediende plannen werd SCHUNCK Museum vooral ook positief benoemd om haar samenwerking met Stedelijk Museum Schiedam waarmee collectie- en aankoopbeleid wordt afgestemd.

In een eerste reactie zegt artistiek leider Fabian de Kloe:

Het is geweldig dat SCHUNCK ook in de komende periode dankzij het Mondriaan Fonds  gevestigd en nieuw talent aan de collectie kan toevoegen. Daarbij verstevigen en verdiepen wij onze samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam op het vlak van collectiebeleid. Goed nieuws voor SCHUNCK, maar bovenal voor hedendaags beeldend kunstenaars binnen en buiten de regio. Een mooi voorbeeld van de samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam is een gezamenlijke aankoop van een bijzondere installatie van Funda Gül Özcan It is Time to Say Hello at the East Pole (2016) die momenteel bij SCHUNCK is te zien. Uiteraard zal het publiek de komende periode kennis maken met de nieuwe aanwinsten voor de collectie, onder andere in de vorm van muurschilderingen in het trappenhuis en in het nieuw te bouwen kijkdepot.     

Het werk van kunstenaar Funda Gül Özcan It is Time to Say Hello at the East Pole (2016) dat momenteel bij SCHUNCK te zien is. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Het werk van kunstenaar Funda Gül Özcan It is Time to Say Hello at the East Pole (2016) dat momenteel bij SCHUNCK te zien is. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen