NIEUWE DIENSTVERLENING VOOR NIET-DIGITAAL VAARDIGE BURGERS

01-02-2021

Bijzondere samenwerking tussen bibliotheken en publieke dienstverleners.

Zodra de bibliotheken hun deuren weer mogen openen start SCHUNCK bibliotheek met een nieuwe dienst: Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). In de bibliotheek kun je vanaf dan terecht met vragen over de online dienstverlening van (overheids)instanties zoals bijvoorbeeld huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belasting of PGB.

Circa 4 miljoen Nederlanders hebben moeite met het vinden van de juiste informatie op de websites van verschillende overheden. De bibliotheek wil deze mensen dicht bij huis ondersteuning bieden. Daarom slaan de Bibliotheken en acht publieke dienstverleners (Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV) de handen in een.

Getrainde bibliotheekmedewerkers helpen je in de bieb op weg of verwijzen door naar lokale partners als het gaat om persoonsgebonden informatie. Dit zijn organisaties waarmee de Bibliotheek lokaal samenwerkt zoals sociale raadslieden, welzijns-instellingen, Formulierenbrigade, vakbonden, ouderenbonden, cliƫntenondersteuners gemeente en zorgkantoren.

Medewerkers van de samenwerkingspartners verwijzen op hun beurt mensen die moeite hebben met computers en internet, naar een bibliotheek bij hen in de buurt. Hier kunnen ze deelnemen aan eenvoudige computercursussen, waarmee ze digitaal vaardiger worden.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen