Opening buurtpunt in Heerlen

12-12-2018

Ideeën om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren? Iemand nodig die mee helpt met boodschappen doen? Een leuke workshop volgen? Of zijn er zorgen om de buren?

Vrijdag 14 december 16.00 – 19.00 uur

In de gemeente Heerlen vinden we het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen, met of zonder hulp van professionele organisaties. We vinden het ook belangrijk dat buurtbewoners met vragen, ideeën of zorgen op een centrale plek terecht kunnen. Op een huiselijke, gezellige plek in de buurt en om de hoek. In Heerlerbaan worden op 14 december twee buurtpunten geopend: in The Flash aan de Vullingsweg 68 en in wijkpunt Peter Schunck aan de Peter Schunckstraat.

Opening buurtpunten Heerlerbaan

De afgelopen maanden is hard gewerkt om beide buurtpunten te realiseren. Buurtpunten The Flash en Peter Schunck worden op vrijdag 14 december officieel geopend. Wethouder Peter van Zutphen verricht de opening van buurtpunt Peter Schunck om 16.30 uur en van buurtpunt The Flash om 17.15 uur.

Maar rondom het buurtpunt is het de hele middag vanaf 16.00 uur al groot feest met allerlei activiteiten. Bij buurtpunt Peter Schunck kunt u meezingen met Rockkoor ‘Forever Young’ en de kinderen kunnen een glittertattoo laten zetten of aan slag met ballonfiguren. Bij The Flash kunnen er mezenbollen geknutseld worden en kaarten voor de winterwensboom gemaakt worden.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Kinderen kunnen marshmallows roosteren en warme chocolademelk drinken bij The Flash en bij Peter Schunck zijn broodjes worst en poffertjes verkrijgbaar. Tussen beide buurtpunten rijdt een huifkar, waarmee u van de ene naar de andere locatie vervoerd wordt.

Waarom buurtpunten?

Drijvende kracht achter de buurtpunten is Heerlen Stand-By!; het samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsinstellingen in de gemeente Heerlen. Een van de belangrijkste doelstellingen van Heerlen Stand-By! is zorgen dat mensen optimaal ondersteund worden in hun buurt. De buurtpunten spelen daarin een belangrijke rol. Eén aanspreekpunt voor mensen uit de buurt met vragen, problemen of ideeën. Wat het ook is, in het buurtpunt wordt samen naar een antwoord of oplossing gezocht. Door een buurtgenoot, vrijwilliger of een professional.

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen