Bibliotheek en muziekschool SCHUNCK nu in één pand

11-09-2019

Feestelijke opening bibliotheek en muziekschool SCHUNCK in Hoensbroek op 21 september

De bibliotheek in Hoensbroek van culturele instelling SCHUNCK is niet alleen vernieuwd, sinds de zomer huist ook de muziekschool van SCHUNCK in hetzelfde pand. De officiële opening is op zaterdag 21 september door wethoudes Jordy Clemens en Frank Simons. Van 10.00 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom. 

De samenvoeging van de bibliotheek en de muziekschool, diin hetzelfde gebouw gevestigd zijn als het Broeklandcollege biedt nieuwe kansen. Leerlingen bezoeken de bibliotheek al voor hun studie en leesplezier en worden zo geprikkeld en geïnspireerd door de muzieklessen die in semi-transparante ruimtes te zien zijn. Bewezen is dat muziek helpt bij een goede taalontwikkeling

Na de verbouwing is de bibliotheek, die steeds meer een ontmoetingsplek wordt, nog beter toegerust om bijeenkomsten als Uur van de Buurt, de Digi-Taalhuis activiteiten, lezingen, boekbesprekingen etc. te organiseren.

Er zijn zes verschillende muzieklokalenIedere ruimte heeft zijn eigen invulling. Zis er een pop-en-rockklas en een slagwerk- en drumklas. De bibliotheekboeken staan op verrijdbare meubels zodat de ruimte ook makkelijk omgebouwd kan worden naar een intieme concertopstelling voor maximaal 50 personen. De vestiging van SCHUNCK in Hoensbroek is hiermee multifunctioneel en toekomstbestendig. 

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 21 september. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom van 10.00 tot 13.00 uur aan de Hoofdstraat in Hoensbroek. Wethouders Franks Simons (Middelen, Ruimtelijke Ordening en Herstructurering) en Jordy Clemens (Onderwijs, jeugd, cultuur, erfgoed en wonen) zullen het openingswoord verrichten. 

Programma: 

  • Openingsceremonie met wethouders Jordy Clemens en Frank Simons.
  • Muziekoptredens op het Gebrookerplein met om 11:15 uur strijkorkest Theo, om 11:45 uur een Bluesband en van 12:30 -13:30 uur Bigband Inmotion. 
  • Tijdens de opening ook muziek in de Hoofdstraat, met optredens van docenten en leerlingen van SCHUNCK. 
  • Mini-opendag met informatie en open lessen drums, saxofoonklarinetaccordeon, zang, elektrische gitaar, akoestische gitaar, hobo, trompet, trombone, piano, cello en viool.
  • Optreden meidenclub van Broeklandcollege.
  • De bibliotheek is gewoon open voor leden en belangstellenden zijn van harte welkom om zich te laten informeren over de activiteiten van de bieb.  

Met een feestelijke campagne laat SCHUNCK weten dat iedereen van harte welkom is tijdens het open huis en de officiële opening op 21 september.

 

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen