Het Heerlen Rooftop Project: een ambitieuze ideeëncompetitie

31-07-2019

Update: registratie is per 25 augustus gestopt. Men kan zich niet meer aanmelden!

Het centrum van Heerlen wordt gekenmerkt door een dicht en divers stedelijk daklandschap. Grote grijze en steriele dakvlakken domineren het uitzicht van bovenaf. SCHUNCK en de gemeente Heerlen willen dit ongebruikte oppervlakte-potentieel verkennen voor tuinieren, kunst, landbouw, culturele festivals, muziek, cinema, koffiehuizen, sport, kleine huizen en nog veel meer. Dakprojecten in andere steden over de hele wereld bewijzen dat door deze andere invulling lelijke, steriele ruimtes kunnen veranderen in iets speciaals.

Om een transformatie te starten, nodigt SCHUNCK architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en ontwerpers uit om deel te nemen aan deze internationale competitie. De deelnemers worden gevraagd om hun ontwerpideeën in te dienen voor de daken in de binnenstad van Heerlen om deze toegankelijk en duurzaam te maken.

SCHUNCK schrijft deze ideeënwedstrijd uit voor zeven geselecteerde daken in het centrum van Heerlen. Het gaat hierbij om prominente gebouwen in het centrum, uiteraard het dak van SCHUNCK zelf, maar ook de H&M, Douglas, Winkelcentrum de Bongerd, Berden, Vaessen en parkeergarage Putgraaf.

Geïnteresseerden kunnen schunck.nl/rooftop-competition raadplegen voor alle benodigde informatie. De registratiefase loopt t/m 25 augustus; de competitie staat gepland vanaf 2 september.

Over het Heerlen Rooftop Project:

Middels het Heerlen Rooftop Project wil SCHUNCK twee belangrijke doelen bereiken:

  • Eigenaren in het centrum van Heerlen stimuleren om hun eigen daken toegankelijk en duurzaam te maken.
  • Terugkerende Rooftop Festivals initiëren en organiseren met de gemeente Heerlen en meerdere culturele partners. De eerste editie van het Heerlen Rooftop Festival zal plaatsvinden in 2021, het slotjaar van IBA Parkstad Limburg.

Het Heerlen Rooftop Project is verdeeld in drie fasen: 

Fase 1 – Onderzoek en ontwerp (2019)
Fase 2 – Realisatie en transformatie (2020/21)
Fase 3 – Heerlen Rooftop Festival (2021)

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen