SCHUNCK Museum ontvangt 250.000 euro van de BankGiro Loterij voor realisatie van haar kijkdepot.

12-02-2019

In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij, dat vandaag plaatsvindt, verraste de BankGiro Loterij SCHUNCK in Heerlen met een donatie van 250.000 euro voor de realisatie van het SCHUNCK kijkdepot en de uitbreiding van het museum.

Door de gestage groei van de SCHUNCK collectie is zij toe aan een nieuw, veilig onderkomen. SCHUNCK ontwikkelde plannen voor een kijkdepot. In deze plannen zal de collectie in een tentoonstellingsvitrine, permanent in het stadshart van Heerlen beleefbaar zijn voor publiek. Het kijkdepot wordt met een glazen overkapping van de nog onbenutte ruimte tussen het Glaspaleis en de muziekschool, met het museum verbonden. Dit betekent een flinke uitbreiding van de museumruimte van SCHUNCK. Kor Bonnema, directeur SCHUNCK: “Met deze bijdrage zijn we in staat om echt meer museum in, en voor de stad te realiseren.”.

De SCHUNCK Collectie, voorheen gemeentelijke collectie Stadsgalerij Heerlen, is de oudste kunstcollectie moderne schilderkunst van Limburg. Met meer dan 1000 werken is zij het resultaat van 70 jaar ononderbroken verzamelen. De collectie is een unieke spiegel van de culturele erfenis van de mijnstreek, Limburg, Nederland en internationale ontwikkelingen in de kunst.

Miljoenenschenking voor culturele sector in Nederland
De schenking aan SCHUNCK in Heerlen is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 12 februari plaatsvindt in Het Scheepvaartmuseum. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er opnieuw een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2019 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt. Ook verrast de Loterij andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project. Dankzij deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea.

Over SCHUNCK
Het SCHUNCK Glaspaleis aan de Bongerd in Heerlen is een culturele instelling met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut, een bibliotheek en een muziek- en dansschool. SCHUNCK heeft meerdere vestigingen in de wijken van Heerlen. Het Glaspaleis staat op de lijst van 1000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects en wordt in één adem genoemd met de belangrijkste monumenten van het Nieuwe Bouwen, zoals het Rietveld Schröderhuis en de Van Nellefabriek. 

 

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen