SCHUNCK museum ontving ruim 57.000 bezoekers in 2019

16-01-2020

SCHUNCK museum in Heerlen kijkt terug op een uitstekend jaar qua bezoekersaantallen. Een stijging van meer dan 135% ten opzichte van 2018.

Algemeen Directeur Kor Bonnema: “Eens per twee jaar programmeert ons museum een grote tentoonstelling met een internationale focus. In 2019 was dat de expositie Basquiat – The Artist and His New York Scene. De tentoonstelling bewees zich met ruim 25.000 bezoekers als dé publiekstrekker van het jaar. We zijn bijzonder blij met de nieuwe bezoekers die we mochten verwelkomen. Maar liefst 76% van de bezoekers waren nog niet eerder in ons museum geweest. Ook de hoeveelheid jongeren die hun weg, zelfstandig of in schoolverband, naar het museum wisten te vinden is enorm. Naast de reguliere bezoekers bezochten ruim 2500 jongeren in schoolverband de Basquiat expositie”.

Ook de wisselende exposities op de eerste etage van het SCHUNCK Glaspaleis trokken tezamen bijna 14.000 bezoekers. De combinatie van lees- en studieruimte met de expositie-locatie blijkt daarin een goed werkende combinatie die voor kruisbestuiving zorgt.

Opvallend zijn dit jaar de bezoekers die deelnamen aan het randprogramma dat het museum biedt. Het museum mocht een dikke 6000 bezoekers verwelkomen tijdens de omlijstende lezingen, rondleidingen en overige activiteiten.

Vooruitblik

In 2020 staat er een gevarieerd museaal aanbod voor de bezoeker klaar met onder meer bijzondere presentaties rondom het Heerlen Rooftop Project, 100-jaar Aad de Haas en het Schrit_tmacher, just dance! festival.

Over SCHUNCK

Het SCHUNCK Glaspaleis aan de Bongerd in Heerlen is een culturele instelling met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut, een bibliotheek en een muziek- en dansschool. SCHUNCK heeft meerdere vestigingen in de wijken van Heerlen. Het Glaspaleis staat op de lijst van 1.000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects en wordt in één adem genoemd met de belangrijkste monumenten van het Nieuwe Bouwen, zoals het Rietveld Schröderhuis en de Van Nellefabriek.

 

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen