SCHUNCK verzelfstandigt per 1 januari 2016

07-07-2015

Multidisciplinaire cultuurinstelling SCHUNCK gaat per 1 januari 2016 zelfstandig als stichting verder. Dat besloot de gemeenteraad van Heerlen in de raadsvergadering op 7 juli 2015. Als zelfstandige stichting krijgt SCHUNCKmeer toegang tot externe fondsen waardoor er met minder publieke middelen in toegankelijk cultuuraanbod voorzien kan worden.

SCHUNCK bewees haar meerwaarde reeds met een uitgebreid cultureel programma dat sterk verweven is in de regionale identiteit. Echter, doordat SCHUNCK tot op heden een gemeentelijke afdeling is kan de organisatie zich niet vrij bewegen als culturele ondernemer. “Als Stichting worden we een flexibelere organisatie die sneller op actualiteiten kan inspringen. Daarbij kunnen we als stichting meer deuren openen in de wereld van fondsen en subsidies. Dat stelt ons in staat om een toegankelijk cultuurprogramma voor een brede doelgroep te bieden.”, aldus Kor Bonnema, Algemeen Directeur SCHUNCK.

Het plan voor het inzetten van de verzelfstandiging ligt reeds klaar. Deze voorbereidingen waren reeds opgestart nadat het college in 2014 had ingestemd met de verzelfstandiging. Na een aanvullende onderzoek dat de raad liet uitvoeren is er nu groen licht voor verzelfstandiging.

De stichting SCHUNCK zal voor 1 januari opgericht worden. Daarbij treed direct een voltallige raad van toezicht aan om toezicht uit te oefenen en SCHUNCK bij te staan. Per 1 januari zal SCHUNCK volledig haar eigen (financiële) administratie voeren. Na verzelfstandiging is SCHUNCK voornemens om een culturele ANBI–status (Algemeen Nut Beogende Instelling) aan te vragen.

Alle medewerkers van SCHUNCK treden per 1 januari 2016 in dienst van de stichting SCHUNCK. De voorwaarden voor de overgang van deze medewerkers zijn vastgelegd in een sociaal plan. Uitgangspunt is het behoud van salaris en voortzetting van de aansluiting bij het ABP.

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen