SCHUNCK wéér vier jaar penvoerder voor cultuureducatie in Parkstad

01-12-2020

Goed nieuws voor SCHUNCK in Heerlen. Deze week hoorde de culturele instelling dat het ook de komende vier jaar de rol van penvoerder en coördinator van de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) voor de regio Parkstad op zich mag nemen.

Het doel van het Rijksprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) is om kinderen te laten profiteren van goed cultuuronderwijs waarin ze plezier hebben en belangrijke vaardigheden leren. De uitvoering is in handen van Pit Cultuurwijzer, dat in 2017 werd opgestart en ook de komende vier jaar met plezier door gaat. Hiervoor heeft het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidie toegekend van ruim 8 ton, welke voor 50% gematched wordt door de provincie Limburg en de gemeente Heerlen, waardoor het totaalbedrag uit komt op ruim 1,6 miljoen voor Parkstad.

Het team van Pit Cultuurwijzer bestaat uit professionals die niet alleen scholen coachen en adviseren in het formuleren van een school-brede visie op cultuureducatie, maar zij leggen ook verbindingen met het rijke culturele veld van Parkstad en daarbuiten. Op deze manier worden er aansprekende, waardevolle en gevarieerde cultuureducatie­programma’s ontwikkeld die een vaste plek in het onderwijs krijgen. Zo leren kinderen zich te ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw.

Inmiddels zijn 35 basisscholen, zes scholen in het voortgezet onderwijs en twee buitenschoolse opvang organisaties  aangesloten bij Pit Cultuurwijzer, evenals een groot aantal culturele instellingen en freelancers uit Parkstad.

De ambitie voor de komende vier jaar is om meer scholen te inspireren en te verbinden, maar ook om een duurzame verankering van cultuureducatie in Parkstad realiseren, zodat alle kinderen mogen profiteren van het rijke culturele aanbod in Parkstad.

Uiteraard laat Pit Cultuurwijzer de verlenging van de CmK-regeling niet onopgemerkt voorbij gaan. Alle deelnemende scholen zijn inmiddels verrast met een cadeaubon, te besteden bij een van de culturele partners in Parkstad.

Meer informatie over Pit Cultuurwijzer is te vinden op www.pitcultuurwijzer.nl.

Meer informatie over de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit is te vinden op www.cultuureducatiemetkwaliteit.nl.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen