Winter-TALKS in SCHUNCK

29-10-2019

SCHUNCK pakt deze november uit met twee bijzondere TALKS waarbij je je tijdens de eerste winterdagen in de pluche zetels van het auditorium mag nestelen. Op 16 november brengt Gouden strop- winnaar en auteur Michael Berg je in gesprek met bekende thrillerauteurs in ‘Het lijk was nog warm’, en op 22 november doorprikt Theo Ploeg onze bubbel van het westerse consumptiegedrag in zijn lezing rondom ‘Het warenhuis’.

Het lijk was nog warm III

16 november 19:30 – 22:30 uur / €10,-

In welke wereld leeft een schrijver van thrillers? Wat gaat er in hem of haar om en waar komt die aantrekkingskracht tot de donkere kant van de mensheid vandaan? ‘Het lijk was nog warm’ is een avond voor thrillerfans en iedereen die houdt van spannende boeken. De presentatie is in handen van  de succesvolle Heerlense thrillerauteur Michael Berg. Hij ontvangt en interviewt  schrijvers Inge Ipenburg, Yvonne Franssen, Jo Claes en het schrijversechtpaar Peter Römer en Annet Hock, met als special guest Bob Willemsen.

Meer info en tickets via Het lijk was nog warm III

 

 

Tempels van consumptie – lezing door Theo Ploeg

Het warenhuis: Model met Giraffe in Schunck warenhuis. Rijckheyt collectie: 340 nr. 573a

Het warenhuis: Model met Giraffe in Schunck warenhuis. Rijckheyt collectie: 340 nr. 573a

22 november 14:00 – 16:00 uur / €7,50 inclusief een toegangsbewijs voor de tentoonstelling depARTment STORE

De mensen herkennen zichzelf in hun gemakken; zij drukken zich uit in hun auto, hifi-installatie, bungalow en keukenuitzet. – Herbert Marcuse in ‘De Eendimensionale Mens’

De ontwikkeling van het warenhuis staat symbool voor de opkomst, de groei en het verval van onze westerse consumptiemaatschappij. Vanuit de cultuursociologie bespreekt Theo Ploeg de sociaalhistorische betekenis van ‘Het warenhuis’, de consumptiemaatschappij en het gedachtengoed van de Frankfurter Schule (Theodor Adorno, Herbert Marcuse, Walter Benjamin). Deze lezing wordt gehouden in het kader van de tentoonstellingen DepARTment STORE & U bevindt zich hier in SCHUNCK, die beide op hun eigen manier het warenhuis dat het Glaspaleis ooit was als thema hebben.

Meer info en tickets via Tempels van consumptie – lezing door Theo Ploeg

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen