Lezing: Bas Haring - Kunstmatige intelligentie is niet eng
Een lezing voor jong en oud, door volksfilosoof Bas Haring.
Waar
SCHUNCK Glaspaleis
Prijs
€ 0,-
Kunstmatige intelligentie, of 'computer-slimheid’, maakt ons leven een stuk gemakkelijker. Maar het is ook spannend, want wat staat ons allemaal te wachten? Bepalen algoritmes in de toekomst ons leven? En wat zijn algoritmes eigenlijk? Hoe zou het voelen wanneer er over enige tijd apparaten bestaan die slimmer zijn dan mensen? En zijn die machines dan werkelijk intelligent? Wat zijn de mogelijkheden en bedreigingen?
Al deze vragen en meer komen aan bod tijdens de lezing 'Kunstmatige intelligentie is niet eng’. Een lezing waar in heldere taal wordt uitgelegd wat kunstmatige intelligentie eigenlijk is. Kortom: een lezing voor oud en jong. En wie kan dat beter dan hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit van Leiden, Bas Haring.
Over bas haring
Bas Haring is hoogleraar Publiek begrip van wetenschap en oprichter van het masterprogramma media technologie van LIACS. Ook geeft hij diverse colleges, onder meer over bio-ethiek, scientific narration and visualisation - over het uitleggen van wetenschap via beelden en verhalen - en on being a scientist, over het wezen van wetenschap en wetenschappelijke integriteit.
(c) Henk Wildschut
Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van de AI-Parade, een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek en de landelijke openbare bibliotheken.