Werken bij SCHUNCK

...betekent werken in een creatieve, energieke en inspirerende omgeving.

Deel jij onze cultureel ondernemende mindset en onze passie voor verschillende kunstdisciplines? Hou dan deze site in de gaten voor vacatures en volg ons op LinkedIn!

Actuele vacatures en vrijwilligersfuncties

Vacature Docent Musical Dans (2 uur p/week)

Organisatie

SCHUNCK is een openbare bibliotheek, een museum voor beeldende kunst en architectuur en een muziek- en dansschool. SCHUNCK heeft meerdere vestigingen in de wijken van Heerlen en Hoensbroek. De vestiging aan de Bongerd, het Glaspaleis staat op de lijst van 1.000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects.

Waar staan we voor en waar gaan we voor?

SCHUNCK is dé centrale ontmoetingsplaats voor kennis en cultuur in Heerlen. Wij verzorgen producten en diensten op het gebied van kunst, cultuur, creativiteit, educatie, informatie en erfgoed: vanuit één organisatie, voor een breed publiek en met een onderling samenhangende programmering.

Rijkdom zit niet alleen in je portemonnee. Kleur niet alleen in je uiterlijk. Lege ruimte in onze omgeving biedt kansen voor nieuwe ideeën. SCHUNCK is een plek, in het hart van Heerlen, waar we geestelijke rijkdom koesteren, waar we nieuwe kleuren mengen en waar nieuwsgierigheid de motor is achter alles wat we doen. Nieuwsgierigheid naar de wereld direct om ons heen, naar de mening van anderen en ook naar vreemde geluiden uit verre oorden.

Bij SCHUNCK werken we vanuit één centrale missie en visie voor en met ons publiek: Wie wil groeien, moet haar grenzen verleggen. Dit kan door te dromen, reizen en nog onbekende paden te betreden. Maar ook door met nieuwe ogen te kijken naar de plek waar je leeft en bent opgegroeid. Of door simpelweg eens iets te proberen wat je nog nooit eerder deed. Waardering voor diversiteit, andere perspectieven en vormen van expressie is rijkdom. Meegroeien of juist tegen de stroom in zwemmen – om je dromen na te jagen – zijn een vitaal onderdeel van transformatie. Op persoonlijk vlak, als gemeenschap én als stad.

 

Docent Musical Dans

Het bespelen van een instrument, het gebruiken van je stem of het gebruiken van je lichaam om te dansen is een ambacht en heeft aandacht en tijd nodig. SCHUNCK Muziek & Dans gelooft dat in iedereen een muzikant, zanger en/of danser zit.

Wij zijn er om dat talent te helpen ontwikkelen. Omdat we vinden dat iedereen die kans moet krijgen, zorgen we dat we altijd in de buurt zijn.

Wat ga je doen?

Dansen is jouw passie en die passie breng je over op andere dansers, dat is waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je hebt ervaring en affiniteit met het musicalgenre. Je geeft op een methodisch en pedagogisch verantwoorde manier dansles.

Samen met je collega Musical Zang verzorg je de lessen van de Musicalklas en werk je toe naar een eindproductie. Je weet gebruik te maken van originele choreografieën én weet de mooiste choreografieën zelf te creëren. Daarnaast onderhoud je de contacten met de ouders en werk je met het leerling-volg-systeem.

Samen met het SCHUNCK Muziek & Dansteam werk je ook aan uiteenlopende activiteiten en projecten. Indien je beschikbaar bent, kan je ook worden ingezet voor educatieprojecten.

Wat zoeken we in jou?

Jij bent die enthousiaste persoon die groepen op een natuurlijke manier kan inspireren en enthousiasmeren. Lesgeven is je tweede natuur en je weet alles van het klassieke repertoire en de bijbehorende methodieken. Je hebt HBO Dans/HBO Dansacademie succesvol afgerond en je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast ben je betrokken, flexibel, gedreven en in staat om samen te werken in een team.

Honorering

Geboden wordt een pakket aan arbeidsvoorwaarden dat recht doet aan de zwaarte van de functie en marktconform is. Salariëring is afhankelijk van ervaring en opleiding.

Dienstverband

Dienstverband is nader te bepalen. De aanstelling gaat in per 6 september 2021 of z.s.m. en de werkuren vallen op zaterdag. De vermelde functieomvang is indicatief.

Interesse?

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief met CV per e-mail zenden naar Elke Theissen, medewerker HR: [email protected]

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Gwen van Genderen, manager Muziek & Dans: [email protected]

Procedure

Na een eerste selectie zullen gesprekken met potentiële kandidaten plaatsvinden. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Elke Theissen: [email protected]

Gastvrouwen en -heren bibliotheek (vrijwilligersfunctie)

Voor onze bibliotheken Heerlerbaan, Heerlerheide en Hoensbroek

Vind jij het leuk om in contact te komen met mensen en ze persoonlijk op weg te helpen in onze bibliotheek, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Je ontvangt bezoekers op je eigen charmante wijze en wijst ze de weg in de bibliotheek. Eenvoudige vragen beantwoord je zelf en bij inhoudelijke vragen verwijs je door naar een bibliotheek collega. Je helpt bij het sorteren en opruimen van boeken en andere media.

Jouw profiel
In de eerste plaats hou je van mensen en begrijp je wat klantvriendelijkheid inhoudt. Je ziet er verzorgd en representatief uit en je bent communicatief vaardig. Zelf kom je ook graag in de bibliotheek en hou je van lezen. Daarnaast heeft de digitale wereld geen geheimen voor jou, je weet hoe een smartphone werkt, je vindt wat je zoekt via google en je typt moeiteloos in foutloos Nederlands een brief in Word. MBO niveau is mooi meegenomen, maar enthousiasme en hart voor onze gasten vinden we nóg belangrijker.

Wat bieden wij?
• Leuke collega’s en leuke klanten van 0 tot 100 jaar
• De mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Breid je netwerk uit!
• Training en professionele begeleiding, je wordt dus niet in het diepe gegooid
• Werken in een inspirerende omgeving
• Een gratis bibliotheekabonnement en een eindejaarattentie
• Je bent via SCHUNCK W.A. verzekerd

Werktijden en/of gevraagde inzet in tijd
• Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar voor minimaal zes maanden
• Dagdeel: 08.30 tot 13.00 uur en/of van 12.30 tot 17.00 uur
• Onze voorkeur gaat uit naar gastvrouwen- en heren die wonen in de wijk van één van onze vestigingen en de lokale gemeenschap een warm hart toedragen.

Interesse?
We zien je mail met motivatie plus CV graag tegemoet naar [email protected] o.v.v vrijwilliger gastvrouw/gastheer SCHUNCK bibliotheek.

Voorlezen aan peuters in bibliotheken SCHUNCK!

Momenteel zijn wij op zoek naar 1 of meerdere vrijwilligers om voor te lezen aan peuters.

Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, de kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en horen hoe een zin is opgebouwd. Daarnaast leren ze goed luisteren en zich concentreren. Tevens stimuleert het voorlezen de fantasie, brengt rust en regelmaat en is vooral erg leuk.

Tijdens het Peuter voorlezen wordt voorgelezen uit bekende en minder bekende prentenboeken.

Wat vragen wij van je?
• Je hebt affiniteit met peuters
• Je beheerst de Nederlandse taal goed
• Je kunt met passie voorlezen
• Je kunt inspelen op de reacties van de kinderen
• Je bent beschikbaar op woensdagen tussen 10.45 uur en 12.00 uur of een deel hiervan, minimaal 30 minuten.

Word je enthousiast van deze vacature?
Mail dan je contactgegevens en een korte motivatie naar: [email protected]

Voor meer informatie:

Hetty van der Velden
Coördinator Vrijwilligers Stichting SCHUNCK
Werkzaam: Maandag tot en met donderdag

Taalvrijwilliger worden bij SCHUNCK Bibliotheek?

Kom naar Taalhuis Heerlen!
Veel volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven. Zo ook in Heerlen. Het aantal wordt geschat op meer dan 16 % van de Heerlense bevolking. Dit zijn zowel mensen met Nederlands als 2e taal als mensen met Nederlands als moedertaal. Daarbij hebben ook veel mensen moeite met het spreken en verstaan van Nederlands. Deze taalachterstand zorgt voor sociale uitsluiting en minder kansen op de arbeidsmarkt.

Wat zoeken we?
Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed?

Dan is dit misschien wel iets voor jou!
Taalhuis Heerlen zoekt vrijwilligers voor uiteenlopende taalactiviteiten. Op dit moment zijn we op zoek naar taalvrijwilligers die het leuk vinden samen met ons Taalcafés op te starten in onze bibliotheekvestigingen in Hoensbroek en Heerlerheide.

Wat doet een taalvrijwilliger?
De taalvrijwilliger helpt mensen één op één of in een klein groepje om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer te werken.

Wat vragen wij van je?
• Je hebt affiniteit met de Nederlandse taal
• Je hebt interesse in de doelgroep
• Je bent digitaal vaardig
• Je kunt zelfstandig werken
• Je hebt enthousiasme om anderen te motiveren de taal (beter) te leren
• Je bent wekelijks minimaal 2 uur beschikbaar
• Een onderwijsachtergrond is een pré, maar niet noodzakelijk

Scholing en ondersteuning
Je volgt een training van 4 dagdelen samengesteld door Stichting Lezen & Schrijven. In jouw functie heb je regelmatig overleg met de coördinator Taalhuis.

Word je enthousiast van deze vacature?
Mail dan je contactgegevens naar [email protected] of ga naar de bibliotheekvestigingen van Hoensbroek of Heerlerheide en laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Voor meer informatie: Mail naar [email protected] of bel 0628350117

Vrijwilligers gezocht voor de computertraining Klik en Tik!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij ondersteuning en uitvoering van de laagdrempelige computertraining Klik &Tik.
Deze computertraining wordt aangeboden aan mensen die nog weinig, of geen, ervaring hebben met gebruik van internet.

Wat verwachten wij van de vrijwilliger?
Hij of zij dient affiniteit te hebben en goed kunnen omgaan met computer/laptop, sociale media en tablet. Hij of zij is geduldig, enthousiast en rustig, vindt het leuk om mensen te begeleiden en is sociaal ingesteld.

We zoeken meerdere vrijwilligers die bereid zijn om op een of meerdere vestigingen van SCHUNCK de trainingen te gaan begeleiden.

De trainingen zijn:
SCHUNCK bibliotheek Glaspaleis
Maandag van 9.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur
Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
Donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
SCHUNCK Bibliotheek Heerlerbaan
Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur
SCHUNCK Bibliotheek Heerlerheide
Woensdag van 10.00 – 12.00 uur
SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek
vrijdag van 15.00 – 17.00 uur

Word je enthousiast van deze vacature?
Mail dan je contactgegevens en een korte motivatie naar: hetty.va[email protected]

Voor meer informatie:

Hetty van der Velden
Coördinator Vrijwilligers Stichting SCHUNCK
Werkzaam: Maandag tot en met donderdag

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen