Inschrijven nieuwsbrief

Werken bij SCHUNCK

...betekent werken in een creatieve, energieke en inspirerende omgeving.

Deel jij onze cultureel ondernemende mindset en onze passie voor verschillende kunstdisciplines? Hou dan deze site in de gaten voor vacatures en volg ons op LinkedIn!

Actuele vacatures en vrijwilligersfuncties

Vacature Curator Architectuur & Stedenbouw M/V

SCHUNCK Architectuur en Stedenbouw
Als expertisecentrum ziet SCHUNCK een belangrijke rol weggelegd in het onderzoeken, conserveren en stimuleren van de ruimtelijke kwaliteit van Heerlen en de regio. Samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen en andere culturele partners uit de Euregio, zoals de IBA Parkstad, zijn daarbij van onmiskenbaar belang. De activiteiten zijn gericht op zowel Heerlen, de regio Parkstad Limburg, Zuid-Limburg en de Euregio Maas-Rijn als ook op het nationale en internationale publiek. Het doel is daarbij een zo groot mogelijk publiek te bereiken om het draagvlak voor de architectuur en de andere disciplines te verbreden.

Om verder vorm te geven aan onze ambities zoeken wij een nieuwe collega voor de functie van:

Curator Architectuur & Stedenbouw M/V
24 uur / week

Functie informatie:
Samen met de Senior Curator Architectuur & Stedenbouw en onder aansturing van de (artistieke) leiding van de afdeling werkt u aan het presentatiebeleid op het terrein van architectuur en stedenbouw en verricht u onderzoek, initieert, coördineert, plant, controleert en organiseert u activiteiten ter realisering van museale presentaties en activiteiten op het gebied van architectuur en stedenbouw alsmede verwerft u subsidies. U draagt zorg voor de inhoudelijke samenstelling en productie van publicaties over de (wisselende) tentoonstellingen. U adviseert op inhoudelijk niveau de afdeling Educatie t.a.v. de ontwikkeling van educatieve projecten m.b.t. de (wisselende) tentoonstellingen en activiteiten. U adviseert op inhoudelijk niveau de afdeling Communicatie en Marketing t.a.v. de promotie van de wisselende tentoonstellingen en activiteiten. Bovendien verzorgt u rondleidingen en begeleidt u groepsbezoeken.
U werkt in teamverband met de andere SCHUNCK-curatoren van de afdeling Presentatie & Collectie en/of gastcuratoren en geeft in functionele zin leiding aan de projectmedewerkers.

Het betreft een parttime vacature voor 0,6667 fte voor de duur van één jaar. Invulling in eerste instantie via uitzendbureau of ZZP-constructie.

Functie-eisen:
U beschikt over een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een WO-opleiding, in een voor de functie relevant vakgebied (o.a. Architectuur, Stedenbouw, Architectuurgeschiedenis). Ervaring in het maken van tentoonstellingen en projectmatig werken is een pré. Kennis van de internationale architectuurwereld, een brede cultuurhistorische oriëntatie en een goed inzicht in de actuele architectuur en stedenbouw zijn een must. U heeft ervaring in en affiniteit met vraagstukken rond stedelijke ontwikkeling en stedelijke beleving. Ook heeft u interesse in cross-overs met andere disciplines en de ontwikkelingen op dit vlak in het culturele veld.
U bent een goede organisator met een communicatief sterke persoonlijkheid, die meertalig kan werken. In verband met regelmatig werken in de avonduren en de weekends en in verband met buitenlandse reizen (t.b.v. onderzoek en uitvoering van internationale projecten) is flexibiliteit in werktijden noodzakelijk.

Salaris:
Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Sollicitaties:
Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief en cv onder vermelding van ‘vacature Curator Architectuur & Stedenbouw’ vóór 30 oktober 2019 zenden aan Elke Theissen, [email protected], ter attentie van Kor Bonnema (Directeur – Bestuurder).

Overige Informatie:
Nadere inlichtingen over deze functie kunt u inwinnen bij Andrea Croé, Senior Curator Architectuur & Stedenbouw, tel: 045-5772200.

Gastvrouwen en -heren bibliotheek (vrijwilligersfunctie)

Voor onze bibliotheken Heerlerbaan, Heerlerheide en Hoensbroek

Vind jij het leuk om in contact te komen met mensen en ze persoonlijk op weg te helpen in onze bibliotheek, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Je ontvangt bezoekers op je eigen charmante wijze en wijst ze de weg in de bibliotheek. Eenvoudige vragen beantwoord je zelf en bij inhoudelijke vragen verwijs je door naar een bibliotheek collega. Je helpt bij het sorteren en opruimen van boeken en andere media.

Jouw profiel
In de eerste plaats hou je van mensen en begrijp je wat klantvriendelijkheid inhoudt. Je ziet er verzorgd en representatief uit en je bent communicatief vaardig. Zelf kom je ook graag in de bibliotheek en hou je van lezen. Daarnaast heeft de digitale wereld geen geheimen voor jou, je weet hoe een smartphone werkt, je vindt wat je zoekt via google en je typt moeiteloos in foutloos Nederlands een brief in Word. MBO niveau is mooi meegenomen, maar enthousiasme en hart voor onze gasten vinden we nóg belangrijker.

Wat bieden wij?
• Leuke collega’s en leuke klanten van 0 tot 100 jaar
• De mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Breid je netwerk uit!
• Training en professionele begeleiding, je wordt dus niet in het diepe gegooid
• Werken in een inspirerende omgeving
• Een gratis bibliotheekabonnement en een eindejaarattentie
• Je bent via SCHUNCK W.A. verzekerd

Werktijden en/of gevraagde inzet in tijd
• Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar voor minimaal zes maanden
• Dagdeel: 08.30 tot 13.00 uur en/of van 12.30 tot 17.00 uur
• Onze voorkeur gaat uit naar gastvrouwen- en heren die wonen in de wijk van één van onze vestigingen en de lokale gemeenschap een warm hart toedragen.

Interesse?
We zien je mail met motivatie plus CV graag tegemoet naar [email protected] o.v.v vrijwilliger gastvrouw/gastheer SCHUNCK bibliotheek.

Voorlezen aan peuters in bibliotheken SCHUNCK!

Momenteel zijn wij op zoek naar 1 of meerdere vrijwilligers om voor te lezen aan peuters.

Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, de kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en horen hoe een zin is opgebouwd. Daarnaast leren ze goed luisteren en zich concentreren. Tevens stimuleert het voorlezen de fantasie, brengt rust en regelmaat en is vooral erg leuk.

Tijdens het Peuter voorlezen wordt voorgelezen uit bekende en minder bekende prentenboeken.

Wat vragen wij van je?
• Je hebt affiniteit met peuters
• Je beheerst de Nederlandse taal goed
• Je kunt met passie voorlezen
• Je kunt inspelen op de reacties van de kinderen
• Je bent beschikbaar op woensdagen tussen 10.45 uur en 12.00 uur of een deel hiervan, minimaal 30 minuten.

Word je enthousiast van deze vacature?
Mail dan je contactgegevens en een korte motivatie naar: [email protected]

Voor meer informatie:

Pauline Nieuwenhuijs
Coördinator Vrijwilligers Stichting SCHUNCK
Werkzaam: Dinsdag 9.00 – 13.30 uur

Taalvrijwilliger worden bij SCHUNCK Bibliotheek?

Kom naar Taalhuis Heerlen!
Veel volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven. Zo ook in Heerlen. Het aantal wordt geschat op meer dan 16 % van de Heerlense bevolking. Dit zijn zowel mensen met Nederlands als 2e taal als mensen met Nederlands als moedertaal. Daarbij hebben ook veel mensen moeite met het spreken en verstaan van Nederlands. Deze taalachterstand zorgt voor sociale uitsluiting en minder kansen op de arbeidsmarkt.

Wat zoeken we?
Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed?

Dan is dit misschien wel iets voor jou!
Taalhuis Heerlen zoekt vrijwilligers voor uiteenlopende taalactiviteiten. Op dit moment zijn we op zoek naar taalvrijwilligers die het leuk vinden samen met ons Taalcafés op te starten in onze bibliotheekvestigingen in Hoensbroek en Heerlerheide.

Wat doet een taalvrijwilliger?
De taalvrijwilliger helpt mensen één op één of in een klein groepje om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer te werken.

Wat vragen wij van je?
• Je hebt affiniteit met de Nederlandse taal
• Je hebt interesse in de doelgroep
• Je bent digitaal vaardig
• Je kunt zelfstandig werken
• Je hebt enthousiasme om anderen te motiveren de taal (beter) te leren
• Je bent wekelijks minimaal 2 uur beschikbaar
• Een onderwijsachtergrond is een pré, maar niet noodzakelijk

Scholing en ondersteuning
Je volgt een training van 4 dagdelen samengesteld door Stichting Lezen & Schrijven. In jouw functie heb je regelmatig overleg met de coördinator Taalhuis.

Word je enthousiast van deze vacature?
Mail dan je contactgegevens naar [email protected] of ga naar de bibliotheekvestigingen van Hoensbroek of Heerlerheide en laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Voor meer informatie: Mail naar [email protected] of bel 0628350117

Vrijwilligers gezocht voor de computertraining Klik en Tik!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij ondersteuning en uitvoering van de laagdrempelige computertraining Klik &Tik.
Deze computertraining wordt aangeboden aan mensen die nog weinig, of geen, ervaring hebben met gebruik van internet.

Wat verwachten wij van de vrijwilliger?
Hij of zij dient affiniteit te hebben en goed kunnen omgaan met computer/laptop, sociale media en tablet. Hij of zij is geduldig, enthousiast en rustig, vindt het leuk om mensen te begeleiden en is sociaal ingesteld.

We zoeken meerdere vrijwilligers die bereid zijn om op een of meerdere vestigingen van SCHUNCK de trainingen te gaan begeleiden.

De trainingen zijn:
SCHUNCK bibliotheek Glaspaleis
Maandag van 9.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur
Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
Donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
SCHUNCK Bibliotheek Heerlerbaan
Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur
SCHUNCK Bibliotheek Heerlerheide
Woensdag van 10.00 – 12.00 uur
SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek
vrijdag van 15.00 – 17.00 uur

Word je enthousiast van deze vacature?
Mail dan je contactgegevens en een korte motivatie naar: [email protected]

Voor meer informatie:

Pauline Nieuwenhuijs
Coördinator Vrijwilligers Stichting SCHUNCK
Werkzaam: Dinsdag 9.00 – 13.30 uur

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt

Schunck is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen