Waarom is SCHUNCK Glaspaleis zo’n bijzonder en indrukwekkend gebouw? Wat maakt dit de perfecte locatie voor een feest, event, presentatie of vergadering? We vertellen je graag het bijzondere verhaal van het SCHUNCK Glaspaleis.

Van vooruitstrevend modehuis naar multidisciplinair cultureel instituut

In het spraakmakende Glaspaleis bezocht je vroeger het Schunck modehuis. Een vernieuwend bedrijf dat in tijden van crisis (1933) werd opgestart door Peter Schunck. Het was zijn wens om de uitstraling van het gebouw te laten aansluiten bij de vooruitstrevende bedrijfsvoering, daarom werd de hulp van architect Frits Peutz ingeschakeld. Tegenwoordig is SCHUNCK geen modehuis meer, maar een multidisciplinair cultureel instituut dat de naam van de familie Schunck in ere houdt. En het Glaspaleis staat inmiddels op de lijst van 1.000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects.
SCHUNCK is nu een plek in hartje Heerlen waar iedereen welkom is. Jong en oud, iedereen die houdt van lezen, muziek, kunst, lekker eten óf op zoek is naar een inspirerende en bruisende locatie voor een feest of vergadering.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen