Waarom is SCHUNCK Glaspaleis zo’n bijzonder en indrukwekkend gebouw? Wat maakt dit de perfecte locatie voor een feest, event, presentatie of vergadering? We vertellen je graag het bijzondere verhaal van het SCHUNCK Glaspaleis.

Van vooruitstrevend modehuis naar multidisciplinair cultureel instituut

In het spraakmakende Glaspaleis bezocht je vroeger het Schunck modehuis. Een vernieuwend bedrijf dat in tijden van crisis (1933) werd opgestart door Peter Schunck. Het was zijn wens om de uitstraling van het gebouw te laten aansluiten bij de vooruitstrevende bedrijfsvoering, daarom werd de hulp van architect Fritz Peutz ingeschakeld. Tegenwoordig is SCHUNCK geen modehuis meer, maar een multidisciplinair cultureel instituut dat de naam van de familie Schunck in ere houdt. En het Glaspaleis staat inmiddels op de lijst van 1.000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects.
SCHUNCK is nu een plek in hartje Heerlen waar iedereen welkom is. Jong en oud, iedereen die houdt van lezen, muziek, kunst, lekker eten óf op zoek is naar een inspirerende en bruisende locatie voor een feest of vergadering.

Aan elk details gedacht

Wij vinden het belangrijk dat jij je welkom voelt en geniet zodra je bij SCHUNCK het gebouw binnenloopt. Een aantal praktische zaken maken jouw bezoek aan het Glaspaleis nog plezieriger.

  • Overal in het gebouw kun je gebruik maken van een goede Wifi-verbinding die gratis toegankelijk is.
  • Alle ruimtes en zalen zijn voorzien van up to date voorzieningen, zoals beamers en interactieve schermen.
  • Alle ruimtes hebben grote ramen die veel daglicht binnenlaten.

Bereikbaarheid

Het Glaspaleis ligt in het centrum van Heerlen, maar is prima te bereiken. Of je nu met de auto komt of met het openbaar vervoer. Op 500 meter afstand is het bus- en treinstation. Ook vind je in het centrum twee parkeergarages op 5 minuten loopafstand vanaf SCHUNCK. In parkeergarage de Putgraaf kun je op aanvraag via SCHUNCK met korting parkeren.

Laat je inspireren in hartje Heerlen!

Heerlen heeft een kleurrijk en dynamisch verleden en de afgelopen jaren is er hard gewerkt om de stad nog meer een eigen smoel te geven Dit maakt Heerlen tot een erg interessante locatie. Geen enkele straat is hetzelfde. Op elk hoekje word je verrast door kunstzinnige creaties of prachtige muurschilderingen. Deze kleurrijke street art stroomt door tot in het SCHUNCK Glaspaleis, het culturele hart van Heerlen. Diverse disciplines komen hier samen, zoals de muziek- en dansschool, de bibliotheek, het museum én een restaurant met uitzicht op het dak van het Glaspaleis. In SCHUNCK vind je ook mooie en lichte ruimtes voor een onvergetelijk trouwfeest een inspirerend overleg en voor een lezing of presentatie. Het gebouw is een beleving op zich en zal je ook als eventlocatie inspireren en verwonderen.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden

Voor meer informatie neem je contact op met onze accountmanager Sandra Roemen. Sandra kan je voorzien van vrijblijvend advies, een offerte of een afspraak op locatie: [email protected]

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen