Vrienden

Steun het Cultuuraanbod in Heerlen als Vriend van SCHUNCK*

Liefhebbers van architectuur, beeldende kunst, taal&literatuur en muziek&dans, hebben zich georganiseerd in Vrienden van SCHUNCK*. Het doel van Vrienden van SCHUNCK* is het bevorderen van de belangstelling voor alle kunstvormen waarop het culturele centrum SCHUNCK* zich richt en het tot stand brengen van kruisbestuiving tussen deze kunstvormen. De vereniging wil de krachten bundelen, versnippering voorkomen en een brug slaan tussen de bevolking, zowel jong als oud, van Parkstad Limburg en SCHUNCK*. De leden zijn ambassadeurs van SCHUNCK*, zij geven gevraagd en ongevraagd advies en organiseren allerlei activiteiten zoals lezingen, rondleidingen, excursies en symposia.

Vriend worden?

Word jij Vriend van SCHUNCK*? Dan draag je niet alleen bij aan 20.000 kuub cultuur, maar ontvang je ook korting door je lidmaatschap. Meer info

vragen over vrienden van SCHUNCK*

Heb je vragen over de Vrienden van SCHUNCK* mail dan naar secretariaat@vriendenvanschunck.nl

Bestuur

Dagelijks Bestuur Voorzitter: Paul Göttgens  / Secretaris: Emile Rutten / Penningmeester: Jan Bos
Voorzitters/Programmamakers van de verschillende disciplines Architectuur: Ton van Mastrigt / Beeldende kunst: Carina Soons / Taal&Literatuur: Ricardo Frederiks / Muziek&Dans: Ad Maarschalkerweerd

Programma

Vrienden van SCHUNCK* ontvangen 30% korting op SCHUNCK* activiteiten en gratis toegang op het SCHUNCK* Museum (op vertoon van het lidmaatschapspasje). Daarnaast organiseren de Vrienden een eigen programma voor alle Vrienden van SCHUNCK*.

di 13 nov: Lezing Moderne tijden - Joos Philippens

ARCHITECTUUR

Lezing door Joos Philippens – MODERNE TIJDEN
Dinsdag 13 november 20.00 uur in het Auditorium van SCHUNCK* Glaspaleis (filmzaal +5).
Entrée:
 €5  / Vrienden van SCHUNCK* gratis
Aanmelden bij: Architectuur@VriendenVanSCHUNCK.nl

Het culturele erfgoed van Heerlen staat volop in de belangstelling. Steeds duidelijker wordt dat de disharmonie van moderne en traditionele bouwkunst het bijzondere karakter van de stad bepaalt. Hoe moet het nu verder met de architectuur van Heerlen?

Er zijn liefhebbers van de invloeden van de Amsterdamse School (Tempsplein en Hesselleplein), de moderne bouwwerken (Peutz), wederopbouwperiode (Promenade en ‘t Loon), ‘Forumarchitectuur’  (Bisscheroux) en het Maankwartier.
Volgens Joos Philippens , journalist en schrijver, kan Heerlen de modernistische periode Van Grunsven/Peutz het beste eren door terughoudend te zijn met het neerzetten van moderne gebouwen. Kwantiteit van mindere kwaliteit doet immers afbreuk aan het tijdperk Moderne Tijden.

Hij zal tijdens de lezing ingaan op zijn boek Moderne Tijden Peutz en Van Grunsven, bouwers van Heerlen. Bovendien zal hij dit plaatsen in het bredere perspectief van de hedendaagse actualiteit.

De Vrienden van SCHUNCK*architectuur nodigen U uit voor deze bijeenkomst waar ruimschoots gelegenheid is met de auteur in debat te gaan en vragen te stellen.

 

zo 9 dec: Cirque - Monozil Brass

MUZIEK EN DANS

Cirque – Monozil Brass
9 december / 15:00 / THEATER HEERLEN – RABOzaal
Genre: Concert
Entree: voor Vrienden van SCHUNCK*Muziek&Dans geldt voor deze kaarten 2e rang (1e balcon) een entreeprijs van € 27,- in plaats van € 32,-. Alle overige Vrienden en niet-Vrienden betalen de reguliere prijs van € 32,-. Indien er meer dan 15 aanmeldingen zijn geldt voor toewijzing van de kaarten de volgorde: eerst Muziek&Dans Vrienden, dan overige Vrienden en tot slot niet-Vrienden aangemeld via een Vriend.
Aanmelden voor 14 september via:
muziekendans@vriendenvanschunck.nl

Dit fantastische blaasensemble verzorgt dat weekend 2 voorstellingen in Theater Heerlen en hiervoor zijn al meer dan 2000 kaarten verkocht.

Kijk voor meer info over Cirque van Mnozil Brass op:
https://www.plt.nl/programma/mnozil-brass-cirque/09-12-2018-15-00

Aanmelden moet via een mail naar: muziekendans@vriendenvanschunck.nl plaatsvinden voor uiterlijk 14 september.

Lunchpauzeconcerten in SCHUNCK*

MUZIEK

Een aangename manier om zo af en toe uw eigen lunchpauze eens op een andere manier in te vullen. Bezoek het gratis toegankelijke lunchpauzeconcert in SCHUNCK* (telkens van 12.30 uur tot 13.30 uur). Daarnaast geniet u bij vertoon van uw lidmaatschapspasje van de Vrienden van SCHUNCK* een korting van 10% op een lunch in Brasserie Mijn Streek, op de 5e verdieping van SCHUNCK* gelegen naast de filmzaal waarin het lunchpauzeconcert plaatsvindt.

Houdt de SCHUNCK* agenda in de gaten voor het volgende luchpauzeconcert.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Twitter

Facebook

Facebook laden...

Weten waar je SCHUNCK* vindt

Schunck* is te vinden op6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen