Vrienden

Steun het Cultuuraanbod in Heerlen als Vriend van SCHUNCK*

Liefhebbers van architectuur, beeldende kunst, taal&literatuur en muziek&dans, hebben zich georganiseerd in Vrienden van SCHUNCK*. Het doel van Vrienden van SCHUNCK* is het bevorderen van de belangstelling voor alle kunstvormen waarop het culturele centrum SCHUNCK* zich richt en het tot stand brengen van kruisbestuiving tussen deze kunstvormen. De vereniging wil de krachten bundelen, versnippering voorkomen en een brug slaan tussen de bevolking, zowel jong als oud, van Parkstad Limburg en SCHUNCK*. De leden zijn ambassadeurs van SCHUNCK*, zij geven gevraagd en ongevraagd advies en organiseren allerlei activiteiten zoals lezingen, rondleidingen, excursies en symposia.

Vriend worden?

Word jij Vriend van SCHUNCK*? Dan draag je niet alleen bij aan 20.000 kuub cultuur, maar ontvang je ook korting door je lidmaatschap. Meer info

vragen over vrienden van SCHUNCK*

Heb je vragen over de Vrienden van SCHUNCK* mail dan naar secretariaat@vriendenvanschunck.nl

Bestuur

Dagelijks Bestuur Voorzitter: Paul Göttgens  / Secretaris: Emile Rutten / Penningmeester: Jan Bos
Voorzitters/Programmamakers van de verschillende disciplines Architectuur: Ton van Mastrigt / Beeldende kunst: Carina Soons / Taal&Literatuur: Ricardo Frederiks / Muziek&Dans: Ad Maarschalkerweerd

Programma

Vrienden van SCHUNCK* ontvangen 30% korting op SCHUNCK* activiteiten en gratis toegang op het SCHUNCK* Museum (op vertoon van het lidmaatschapspasje). Daarnaast organiseren de Vrienden een eigen programma voor alle Vrienden van SCHUNCK*.

10-17 aug - Gratis entree tijdens Orlando Festival in SCHUNCK*

Tijdens de regioconcerten van het Kerkraadse Orlando Festival hoort u de jonge internationale professionele ensembles en zangers uit de Orlando Masterclass in hun favoriete repertoire.

10 Augustus: Tsjechov Trio / 12.30 uur Dimitri Sjostakovitsj (1906-1975): pianotrio no. 1, op. 8 (1923) Ernest Bloch (1880-1959): 3 nocturnes voor pianotrio (1924) Felix Mendelssohn (1809-1847): pianotrio no. 2 in c, op. 66 (1845)

14 augustus: Tsjechov Trio / 12.30 uur Felix Mendelssohn (1809-1847): pianotrio no. 2 in c, op. 66 (1845) Johannes Brahms (1833-1897): pianotrio no. 3 in c, op. 101 (1886)

17 Augustus: Trio Tiempo / 12.30 uur Joseph Haydn (1732-1809) Pianotrio nr. 44, Hob. XV/28 (1797) Franz Schubert (1797-1828) Sonate op. posth. 162, D. 574 (1817) Ludwig van Beethoven (1770-1827) Pianotrio op. 70 nr. 1 (1808)

Meer info >>

za 29 sep: The world of Tim Burton

MUZIEK EN DANS

Concert door Michelino Bisceglia (20.15 uur) + Bezoek expositie (16.30 uur) in C-Mine Genk
Genre: Filmmuziek en filmkunst
Deelnameprijs: Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans € 22,-. Vrienden van andere disciplines betalen € 27,-. Niet leden € 29,-.
Vervoer: we gaan met eigen vervoer. Leden die niet over eigen vervoer beschikken kunnen meeliften. Geef aub bij de aanmelding aan of u een vervoersplek zoekt resp. vrije plaatsen in uw auto beschikbaar stelt aan meeliftende Vrienden. Zo nodig wordt een klein busje ingehuurd. In dat geval zal een extra bijdrage voor de busreizigers noodzakelijk zijn. De vertrektijd in Heerlen is 15.00 uur naast Theater Heerlen (zijde Apollolaan).
Inschrijven: tot 20 augustus via muziekendans@vriendenvanschunck.nl

C-Mine weet opnieuw een groot internationaal project aan te trekken. De rondreizende tentoonstelling over het werk van Tim Burton was reeds te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag.

Als visionaire filmregisseur en producent wordt Tim Burton (Amerikaan, 1958) internationaal erkend en gelauwerd voor zijn films. Pee-wee’s Big Adventure(1985), Beetlejuice(1988), Batman(1989), Edward Scissorhands(1990), Batman Returns(1992), Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas(1993), Ed Wood(1994), Mars Attacks!(1996), Sleepy Hollow(1999), Planet of the Apes(2001), Big Fish(2003), Tim Burton’s Corpse Bride(2005),Charlie and the Chocolate Factory(2005),Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street(2007), Alice in Wonderland(2010), Dark Shadows(2012), Frankenweenie(2012), Big Eyes(2014), Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children(2016).

In een eenmalige concert dompelt Michelino Bisceglia het publiek onder in de vele fantasiewerelden van Tim Burton. In opdracht van C-mine arrangeert en orkestreert hij de kenmerkende muziek uit Tim Burton’s films voor een unieke bezetting, bestaande uit het Michel Bisceglia trio aangevuld met het koor Lirica en percussionist Gaetan La Mela.
Michelino Bisceglia geniet als componist vooral naamsbekendheid via zijn diverse filmsoundtracks (Marina, Blue Silence, Hannah,…). Voor zijn soundtrack van de film ‘Marina’ ontving hij op het filmfestival van Gent een World Soundtrack Award. Verder treedt Bisceglia al ruim 20 jaar nationaal en internationaal op met zijn naar hem genoemde piano jazz trio. Hij is tevens de winnaar van de Limburgse Cultuurprijs 2017. Bisceglia groeide zelf op met de films van Tim Burton en hij gaat dan ook maar al te graag aan de slag met deze muziek.

Tijdens het eerste deel van de voorstelling zal het Michel Bisceglia trio een alternatieve interpretatie geven aan muziek uit films waaraan Bisceglia zelf meewerkte, zoals Marina, Le Fidèle, Hannah en Blue Silence. Het tweede deel is volledig gewijd aan de muziek uit de films van Tim Burton.

 

zo 30 sep: Kritische rondleiding langs de murals

ARCHITECTUUR

Heerlen profileert zich ondermeer als urban en één ding is zeker: murals passen daarbij. Maar wat vinden we er eigenlijk van, al die schilderingen op de Heerlense gebouwen, soms zo alomvattend dat het gebouw feitelijk verdwijnt, zoals tegenover de schouwburg. Daarom organiseren de Vrienden van SCHUNCK*architectuur en beeldende kunst een rondleiding langs een groot aantal van die murals, waarbij deelnemers nadrukkelijk worden opgeroepen met elkaar over dit thema in discussie te gaan.

De rondleiding vertrekt om [13.00u] vanuit SCHUNCK* (aan de Bongerd in Heerlen) en duurt ca. 1,5 à 2 uur. De rondleiding wordt verzorgd door Sanne Gijsbers van Street Art Cities. Deelname kost €5 voor Vrienden van SCHUNCK*leden en € 7,50 voor niet-leden.

Aanmelden kan via Architectuur@VriendenVanSCHUNCK.nl. Inschrijving vindt plaats in de volgorde van aanmelding.

De maximale groepsgrootte is 20 personen. Als dit aantal ruim wordt overschreden wordt een tweede gids ingezet.

vr 5 okt: Wonderfull town - musical SCHUNCK* muziek en dans

MUZIEK EN DANS

Docenten en talenten van SCHUNCK* Muziek en Dans
5 oktober / 19:00 / THEATER HEERLEN – RABOzaal
Genre: Musical
Entree:
voor alle Vrienden van SCHUNCK* (alle disciplines) geldt een entreeprijs van € 10,- in plaats van € 17,50.
Aanmelden voor 20 augustus via:
muziekendans@vriendenvanschunck.nl

SCHUNCK* viert de 100e geboortedag van Leonard Bernstein met Wonderful Town

In 2018 is het 100 jaar geleden dat componist Leonard Bernstein geboren werd. SCHUNCK* herdenkt de grote componist met zijn musical Wonderful Town. Over twee zussen die van het platteland naar de grote stad verhuizen om daar hun dromen waar te maken. Gaat het de zussen lukken?

Docenten en talenten van SCHUNCK* steken deze productie uit 1953 in een modern jasje in regie van Hanneke Jonkers, geïnspireerd op werk van Jean Michel Basquiat. Een beetje vooruitlopend op de grote tentoonstelling over Basquiat in 2019 in SCHUNCK*.

zo 14 okt: Wandeling over Heerlerbaan

ARCHITECTUUR

De Heerlense wijk Heerlerbaan bestaat dit jaar 100 jaar. Dat wordt gevierd met een reeks aan activiteiten, onder leiding van Stichting Heerlerbaan 100. In samenwerking met de stichting organiseren de Vrienden van SCHUNCK*architectuur een wandeling langs een aantal opmerkelijke bouwwerken.

De wandeling vertrekt om 11:00u vanaf de St. Josephkerk (hoek Heerlerbaan/Dr. Clemens Meulemansstraat),  duurt ongeveer 2 uur en geschiedt onder leiding van twee deskundige rondleiders: Al Kerckhoffs, beleidsadviseur woningbouw en voormalig hoofd Volkshuisvesting van de gemeente Heerlen, en Ton van Mastrigt, stedenbouwkundige en voormalig hoofd Ruimtelijke Ordening en Stadsbouwmeester van de gemeente Heerlen.

Deelname is gratis, maar aanmelden noodzakelijk. Dat kan via: info@Heerlerbaan100.nl

De maximale groepsgrootte is 25 deelnemers. Als het aantal aanmeldingen groter is dan 50, dan wordt een tweede ronde ingelast om 14:30u.

di 9 okt: 15e Peutz lezing

ARCHITECTUUR

De Vrienden van SCHUNCK*architectuur organiseren dit jaar voor de 15e keer de Peutz-lezing. In afwijking van voorgaande jaren, wordt deze dit keer niet door een architect gehouden, maar door de internationaal vermaarde kunstenaar Joep van Lieshout. Met projecten zoals Slave City heeft hij zich verdiept in een thematiek die grote raakvlakken heeft met die van Heerlen en omstreken. Vanwege de verwachte grote belangstelling vindt de lezing niet zoals gebruikelijk bij SCHUNCK* plaats, maar in de Limburgzaal van Theater Heerlen om 20:00 uur.

Lunchpauzeconcerten in SCHUNCK*

MUZIEK

Een aangename manier om zo af en toe uw eigen lunchpauze eens op een andere manier in te vullen. Bezoek het gratis toegankelijke lunchpauzeconcert in SCHUNCK* (telkens van 12.30 uur tot 13.30 uur). Daarnaast geniet u bij vertoon van uw lidmaatschapspasje van de Vrienden van SCHUNCK* een korting van 10% op een lunch in Brasserie Mijn Streek, op de 5e verdieping van SCHUNCK* gelegen naast de filmzaal waarin het lunchpauzeconcert plaatsvindt.

Houdt de SCHUNCK* agenda in de gaten voor het volgende luchpauzeconcert.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Twitter

 • Meteen veel belangstelling voor nieuwe #tentoonstelling #aaddehaas. Met persoonlijke verhalen en herinneringen van…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @MondriaanFonds: Gezocht per 1 januari 2019: adviseurs op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed voor het beoordelen van aa…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @MondriaanFonds: Aanvragen voor een werkperiode in een (tijdelijk) binnenlandatelier van het Mondriaan Fonds kunnen nog worden ingediend…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @CulturaNova: De brochure van Cultura Nova 2018 #cn18 is onderweg naar heel wat plekken in Limburg! 🚌 Niet gekregen? Haal ‘m ff op bij b…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @VimaHerbe: #expositie #kunst @SCHUNCKnews 'Nomadic Mountains' een documentair onderzoek naar architectuur boven de 1848 m. gaat een dia…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • ‘Het is niet de kunstinstelling of de kunstenaar die verantwoordelijk zijn om de grenzen van wat we aankunnen op te…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @FilmDeSpiegel: Na de film Het Is Gezien vanavond, Dautzenberg en Heikens in gesprek via @SCHUNCKnews live op fb #Heerlen. Zie https://t…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @OostCollection: Al onze huizen zijn monumentale locaties en hebben de status van rijksmonument volgens de @RCE_erfgoed . In het @europe…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @MondriaanFonds: Werkperiodes in (tijdelijke) binnenlandateliers voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars. Pompgemaal Den Helder, @Stic…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @VimaHerbe: SCHUNCK* @SCHUNCKnews stelt voor 2019 weer een tijdelijk atelier voor een artist in residence beschikbaar, dus ben jij beeld…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @Museumverenigin: #vacature! @SCHUNCKnews zoekt een artistiek leider/manager Presentatie & Collectie. Iets voor jou? Kijk op onze websit…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @WielB: Gezien onder vleugel op etage 5 @SCHUNCKnews https://t.co/I2BH7aBzXS

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @KnolMeta: Recensie Domeniek Ruyters in @MetropolisM over de tentoonstelling Punk + Dans + Kunst, die interdisciplinair kunstenaar/curat…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Een knetterleuke, kris kras rondleiding door het museum en het gebouw door onze eigenzinnige jongeren denktank Driv…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Een knetterleuke, kris kras rondleiding door het museum en het gebouw door onze eigenzinnige jongeren denktank Driv…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Kunst & de stad: twee toparchitecten gaan op 17 april met elkaar in discussie. #schuncktalk #architectuur #kunst

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @nicollevanlith: Laatste onderdeel inispratie reis minister @ivanengelshoven Bezoek aan religieus erfgoed, gesprek over herbestemming @H…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @DavedeLeeuw: Nice expo with a.o. troy_lovegates mosesandtaps good to see @SCHUNCKnews Heerlen @ Heerlen

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Heerlen meets Schiedam met gezamenlijke nieuwe aanwinsten uit de collecties in #newarrivals editie 2. https://t.co/sTfvHwjaC6

  Meer info

  @SCHUNCKnews

Facebook

Facebook laden...

Weten waar je SCHUNCK* vindt

Schunck* is te vinden op6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen