Een portretfoto van schrijver Reggie Baay die een zwarte coltrui draagt en staat voor een grijze achtergrond.

Schrijversbezoek Reggie Baay

Programmamaker Dick Gebuys gaat in gesprek met Reggie Baay. 

Waar

SCHUNCK Glaspaleis

Prijs

€ 0,-

Reggie Baay (Leiden, 1955) schrijft romans, non-fictie en toneel. Baay studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij zich specialiseerde in de koloniale en postkoloniale literatuur en geschiedenis. Van 1985 tot 2005 was hij als redacteur verbonden aan het tijdschrift Indische Letteren en publiceerde hij vele artikelen op het gebied van koloniale geschiedenis en koloniale literatuur. Zijn werk gaat in hoofdzaak over het (verborgen) Nederlandse koloniale verleden en de impact ervan op de generaties van nu. 

SCHRIJVERSBEZOEK

Thema’s die tijdens het gesprek aan bod komen zijn behalve het literaire werk van Baay, ook de uitdagingen waarvoor de Nederlands -Indische gemeenschap heden ten dage nog steeds staan. Zoals de complexe relatie tussen Nederland en de Nederlands-Indische gemeenschap van na de Tweede Wereldoorlog. Acceptatie en erkenning zijn hier belangrijke onderwerpen van gesprek maar ook het “Indische zwijgen” en wat dit zwijgen betekent voor de huidige generaties. Uiteraard wordt het publiek ook van harte uitgenodigd om mee te praten over deze thema’s.

SCHUNCK schrijversbezoek Reggie Baay 2023 Boeken

Bibliografie

2005: De ogen van Solo
2008: De Njaj; Het concubaat in Nederlands-Indië
2010: Portret van een oermoeder
2010: Ik ben / Aku asalah
2012: Gebleekte ziel
2015: Daar werd wat gruwelijks verricht
2018: Het kind met de Japanse ogen (longlist Libris Literatuurprijs 2019, nominatie Halewijnprijs 2019 en de Reinaerttroffe)
2021: Het lied van de goden

"De Njaj: een onmisbaar boek over ons koloniale verleden"
NRC Handelsblad

Klik onderstaande link aan voor het verhaal 'Nenek Parmi' uit 'De Ogen van Solo' voorgelezen door Reggie Baay.
https://clyp.it/sppjqea4 

Praktische informatie

  • Datum: 25 mei
  • Tijdstip: 19:30 uur
  • Locatie: SCHUNCK Glaspaleis
  • Kosten: € 5,-

Elke laatste dinsdag van de maand is er in de bibliotheek een spreekuur, ‘Apa Kabar’, voor mensen vanuit de Nederlands-Indische gemeenschap maar ook daarbuiten.